Nadzorniki Luke Koper polnijo upravo, med kandidati tudi brat Boruta Jamnika

featured image

Nadzorni svet naj bi v četrtek Nevenki Kržan podelil poln petletni mandat za vodenje Luke Koper ter zapolnil prazni mesti v upravi. Kdo je v igri?

27. novembra, 2023 13.52

Nadzorniki Luke Koper, ki jih vodi Mirko Bandelj, bodo po informacijah Forbesa Slovenija na četrtkovi seji odločali o imenovanju predsednika uprave Luke Koper. Prav tako naj bi popolnili dve prazni mesti članov uprave.

Družbo od začetka julija začasno vodi članica uprave Nevenka Kržan, v upravi je poleg nje še delavski direktor Vojko Rotar.

Kržan je vodenje prevzela, potem ko je poleti sporazumno odšel predsednik uprave Boštjan Napast. Že pred tem, jeseni lani, je nadzorni svet predčasno in sporazumno razrešil člana uprave Roberta Rožaca.

Tako družbo, ki ima po statutu lahko največ štiričlansko upravo, zadnjega pol leta vodi dvočlanska uprava.

Četverica kandidatov za stolček v upravi

Nadzorniki bodo po naših informacijah najverjetneje Kržan podelili poln petletni mandat za vodenje Luke, manj jasno pa je, kdo se bo njej in Rotarju pridružil v upravi.

Po informacijah Forbesa Slovenija so v igri za člana uprave štirje kandidati.

Med temi se kot resna kandidata za položaj omenjata Gorazd Jamnik, regionalni menedžer v Zavarovalnici Triglav, odgovoren za trge Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Severne Makedonije, in Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu.

Po naših informacijah popolnega soglasja, da bo komu od njiju podeljen mandat, še ni, naši sogovorniki pa vendarle več možnosti pripisujejo Krašnji. Ta se na naš klic ni odzval.

Brat Boruta Jamnika

Gorazd Jamnik, sicer brat Boruta Jamnika, trenutnega predsednika uprave SID banke, ki velja za človeka z velikim vplivom v državnem gospodarstvu, je v Luki Koper pred desetletjem nekaj časa vodil finančno službo.

Takrat je bil namestnik predsednika uprave družbe njun stric Tomaž Martin Jamnik.