Nemški industrijski velikan načrtuje nov krog ukinjanja delovnih mest

Novice Forbes Slovenija 18. januarja, 2024 17.55
featured image

Nemški industrijski velikan Bosch bi se lahko v enotah za avtomobilsko elektroniko in programsko opremo odpovedal 1.200 delovnim mestom.

18. januarja, 2024 17.55

Nemški industrijski velikan Bosch načrtuje nov krog ukinjanja delovnih mest. Potem ko je decembra napovedal, da bi lahko v razvoju, administraciji in prodaji število zaposlenih znižal za 1.500, je danes sporočil, da bi se lahko v enotah za avtomobilsko elektroniko in programsko opremo odpovedal še 1.200 delovnim mestom.

V Boschu so zaposlene o svojih namerah obvestili v sredo, pogajanja med upravo in sindikati pa naj bi se začela kmalu.

Tokratni krog ukinjanja delovnih mest se nanaša na divizijo, ki je odgovorna za računalnike, senzorje in nadzor v vozilih ter s tem povezano programsko opremo. Ta enota se sooča s precej večjimi izzivi, kot so pričakovali, so za dpa pojasnili v podjetju in dodali, da morajo vzdrževati težavno ravnovesje med investicijami in stroški, navedbe nemške tiskovne agencije dpa povzema STA.

V konglomeratu so že decembra opozorili, da bi lahko znižali tudi število delovnih mest v razvoju, administraciji in prodaji, in sicer za 1.500.

Industrijski velikan sicer v Nemčiji zaposluje 80.000 ljudi, vodstvo pa je s sindikati minulo poletje podpisalo sporazum, s katerim se je zavezalo, da se bo izogibalo prisilnim odpuščanjem, piše STA.