Bodo Kanin reševali Srbi, ki jim pomaga Bojan Križaj

Novice Forbes Slovenija 26. aprila, 2024 09.28
featured image

Za vlaganje v smučišče Kanin, ki od lanske jeseni ne obratuje, se zanima srbsko podjetje Trgovinsko preduzeće Ri-komerc Beograd.

26. aprila, 2024 09.28

Na sestanku s predstavniki ministrstev za gospodarstvo in za infrastrukturo se je sredi aprila v imenu srbskih investitorjev sestal nekdanji slovenski smučar, sicer podjetnik Bojan Križaj, danes poroča časnik Delo.

Križaj je predstavnikom države predstavil potencialni interes omenjenega podjetja za vlaganja v smučišče Kanin, potencialni tuji investitorji se zanimajo tudi za naložbe v hotel, igrišča za golf, letališče in tako naprej, so za Delo povedali na infrastrukturnem ministrstvu, povzema STA.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je pojasnila, da država tem vlaganjem ne nasprotuje, saj tudi sami iščejo možnosti za nadaljnji obstoj smučišča. Je pa zainteresirane investitorje usmerila na občino Bovec, ki je lastnica smučišča in infrastrukture.

Na občini Bovec o tem ne vedo nič, Križaj zadeve tudi ne želi komentirati. Lastnik in direktor podjetja Trgovinsko preduzeće Ri-komerc Beograd je Dejan Ljevnaić, od leta 2017 tudi direktor precej zadolženega Olimpijskega centra Jahorina, ki je sicer v večinski lasti Republike Srbske.

Križaj je že leta pogost obiskovalec Jahorine, kjer je tudi vlagal v turistično naselje Vučko, danes še piše Delo.

Žičnice stojijo od lanske jeseni

Smučišče Kanin je zaprto že od lanske jeseni, saj krožna kabinska žičnica nima uporabnega dovoljenja, za novo pa občina Bovec kot lastnica nima denarja, še poroča STA.

Občina sicer ohranja upraviteljico smučišča, družbo Sončni Kanin, pri življenju, tako da lahko zaposleni skrbijo za naprave na vrhu smučišča. Od januarja pokriva tekoče stroške obratovanja in vzdrževanja družbe na podlagi mesečnih zahtevkov.

V začetku aprila so svetniki občine Bovec potrdili dokapitalizacijo upravitelja smučišča Kanin v vrednosti 139.000 evrov. S tem denarjem bodo poplačali dobavitelje in se izognili stečaju, ki si ga ne želijo, so takrat navedli.