Prihaja poletje, Forbes predstavlja pet kabrioletov

Dobro življenje Forbes 20. aprila, 2024 20.22
featured image

Za tiste, ki razumejo to obsedenost, so kabrioleti eden najboljših izumov vseh časov. Ne glede na to, kakšno opremo ima sicer avtomobil - če se da spustiti streho, je to avtomatično plus.

20. aprila, 2024 20.22

Poletje je najboljši čas za vožnjo s kabrioleti, zato Forbesov sodelavec Josh Max predstavlja pet svojih favoritov. Cene so za ZDA.

Bentley Continental GT Speed

Continental GT ni avtomobil – to je doživetje. Za ceno 245.425 dolarjev (približno 226.000 evrov) mora to tudi biti. Kupi denarja mogoče res ne prinesejo sreče, ampak ta avtomobil zagotavlja solidno injekcijo dopamina naravnost v dušo. Odlikujejo ga najvišja kakovost, izdelava in izjemno zanimanje zanj na trgu. Ima lahko turbinski motor V-8 ali V-12.

Videti je kot mačka. S svojimi nizkimi linijami deluje, kot da je pripravljen skočiti še takrat, ko je parkiran. Oznaka Speed odraža Bentleyjev DNK na vsakem centimetru avta. Mnogi zunanji detajli, ki so sicer kromirani, so tukaj obarvani v temne odtenke.

Bentley Continental GT Speed
Bentley Continental GT Speed (Foto: BENTLEY MEDIA)

BMW Z4

Z4 je v različnih inkarnacijah vroča roba že več kot 20 let. M4 ima svoj šarm, Z4 pa zmaga zaradi majhnih mer, pravega BMW-jevega sloga, elegance in čiste zabave, ki je z modelom MX-5 ne morete doživeti. Začetna cena je 54.595 dolarjev (50.287 evrov).

Vsi modeli imajo avtomatski menjalnik z osmimi prestavami in pogon na zadnjem kolesnem paru. Ročni menjalnik bodo kot opcijo začeli ponujati leta 2025.

BMW Z4 (Foto: BMW)

Porsche 718 Boxster

Boxsterju je treba izkazati spoštovanje zaradi neverjetno natančnega upravljanja in strašnih pospeškov. Znamenita sredinska lega motorja pomeni, da je ta avtomobil fantastično uravnotežen in z njim lahko vozite tako ostro, kot srce poželi. Seveda za ceno 72.050 dolarjev (66.365 evrov).

Če spustite streho, boste slišali predenje motorja, kar je še en od užitkov, ki jih ponujajo kabrioleti. Z njim se je zabavno voziti tudi po mestu, ima pa zelo majhen prtljažnik.

Porsche 718 Boxster
Porsche 718 Boxster (Foto: PORSCHE USA)

Mustang EcoBoost Convertible

Mnogi so si vsaj enkrat v življenju zaželeli Mustanga iz leta 1965, kajne? Če že ne moremo do njega, je tukaj novi mustang sedme generacije. Ima veliko stvari, ki jih pri starem modelu ne morete najti. Recimo digitalni kokpit, pri katerem so oblikovalce navdihnila bojna letala, streho, ki se spusti in dvigne na dotik gumba, pa tudi funkcijo Remote Rev, ki omogoča zagon motorja na daljavo.

Začetna cena modela Mustang EcoBoost Convertible Premium je 41.945 dolarjev (38.635 evrov).

Mustang EcoBoost Convertible
Mustang EcoBoost Convertible (Foto: FORD NEWSROOM)

Mazda Miata MX5

Ta slavni avtomobil je zadnji na seznamu, vendar ne namerno. Vsi modeli, začetna cena je 30.150 dolarjev (27.771 evrov), imajo štirivaljni motor z 181 konjskih moči, mogoče si je omisliti tudi ročni menjalnik. Avtomatski menjalnik je sicer na voljo, a če želite pravo izkušnjo s tem avtom, izberite ročni menjalnik.

Če ste zelo veliki, za vas ni primeren, tudi na dolgih potovanjih boste lahko malo polomljeni. Kljub temu pa je MX5 večni favorit zaradi svobode in zabave, ki ju ponuja, pa tudi zaradi svoje cenovne dostopnosti. Letošnji model ima osveženo zunanjo podobo in 8,8-inčni infotainment zaslon.

Mazda Miata MX5
Mazda Miata MX5 (Foto: MAZDA USA)

Avtor članka je Josh Max.