Kakšna sreča: šefica zaposlenim podarila loterijske srečke, ena je bila “zlata”

Dobro življenje Forbes Slovenija 17. decembra, 2023 20.18
featured image

Enaindvajset ameriških delavcev je letošnje darilo za božič že prejelo. Razdelili so si dobitek loterijske srečke, ki jim jo je kupila njihova šefica.

17. decembra, 2023 20.18

Vodja izmene v medicinskem centru v ameriškem mestu Bowling Green Sheila Colter je pred službeno božično zabavo, ki je bila prvi teden v decembru, za svoje sodelavce naročila tudi božična darila.

A se je zapletlo, ker darila niso prispela pravočasno. Ni vedela, kaj naj stori, nato pa si je rekla: “Najbolje bo, da jim podarim kar loterijske srečke,” pripoveduje šefica.

Kot piše CNN, je sodelavcem podarila srečke s premazom, ki ga je treba odstraniti s praskanjem. V vrednosti trideset dolarjev je nato kupila še nekaj drugih srečk in temi je bila – verjeli ali ne – ena tudi dobitna. Dobitek je bil 50 dolarjev.

Od 50 do kar 50.000 dolarjev dobitka

S tem denarjem so kupili nove srečke. “Skupina je igrala še naprej,” je povedala Colter. “Ustavljala sem se na poti v službo in vedno znova smo zmagovali.”

Ženska drži loterijsko srečko
“Ustavljala sem se na poti v službo in vedno znova smo zmagovali,” je povedala vodja izmene v medicinskem centru (Foto: PROFIMEDIA)

Z eno od srečk, ki jo je kupila – stala je 50 dolarjev, so zadeli sto dolarjev. Na valu navdušenja je nato 8. decembra kupila še dve enaki srečki in ena od teh je bila naravnost zlata. Dobitek je bil namreč neverjetnih 50.000 dolarjev.

“Tega nikoli ne bom pozabila”

“Vsi smo bili presrečni,” je vodja izmene v medicinskem centru opisala trenutek, ko so osvojili nagrado.

Ko so plačali vse davščine od iger na srečo, jim je ostalo 36.000 dolarjev, kar so si zaposleni razdelili. Vsak od njih je si je december polepšal s 1.750 dodatnimi dolarji, ki so jim dobesedno padli z neba. Oziroma so jih dobili zato, ker se šefici – na srečo – ni posrečilo z njenim prvotnim načrtom božičnih daril za zaposlene.

Sheila Colter bo denar namenila za božične nakupe. Še bolj prav pa bo dobitek prišel njeni sodelavki Winnie Beckman. Denar bo namreč porabila za kritje stroškov zdravljenja svoje matere, ki so ji pred kratkim diagnosticirali raka, piše CNN. “To ji bo zelo pomagalo in tega ne bom nikoli pozabila,” je dejala.