Netflix znova razburja uporabnike: ukinja najbolj priljubljen naročniški paket

featured image

Netflix razburja naročnike v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji. Ukinil bo namreč najbolj priljubljen naročniški paket.

1. maja, 2024 18.11

Ena najbolj priljubljenih platform za pretočno predvajanje vsebin na zahtevo Netflix je svoje naročnike v zadnjem obdobju že nekajkrat razjezila.

Pred časom so denimo poostrili deljenje gesel za naročnine tako, da isti uporabniški račun lahko uporabljajo zgolj osebe iz istega gospodinjstva. Prav tako je na buren odziv naletela novica o vpeljavi oglasov v njihov najcenejši paket.

A nejevolje nekaterih uporabnikov Netflix ni občutil neposredno. Še vedno so namreč deležni rasti števila naročnikov in s tem tudi prihodkov od prodaje.

Netflix je objavil poročilo o najbolj gledanih serijah med januarjem in junijem letos
(Foto: PROFIMEDIA)

Več uporabnikov bo gledalo oglase

Zdaj pa je Netflix ponovno razburil uporabnike storitev. Zapleta se prav z omenjenim najcenejšim paketom Basic. Novi uporabniki so bili ob sklenitvi naročnine zdaj namreč deležni oglasov, medtem ko so obstoječi uporabniki vsebine še vedno lahko gledali brez oglasov.

V Netflixu pa so se zdaj odločili za spremembe naročniških paketov. Uporabnike paketa Basic so namreč obvestili, da bodo 4. junija prenehali podpirati priljubljeno različico, vsi naročniki različice pa bodo samodejno prestavljeni na sedanjo srednjo cenovno opcijo Standard toda z oglasi.

Netflix miri uporabnike

V podjetju sicer mirijo svoje uporabnike. Zagotavljajo, da bodo ti s prestrukturiranjem za paket Standard, ki bo po novem najcenejši, plačevali manj. V Veliki Britaniji bodo denimo plačevali zgolj 4,99 funta (okoli 5,83 evra) mesečno – zdajšnji naročniki paketa Basic so namreč plačevali 7,99 funta (okoli 9,34 evra).

Nagradili jih bodo tudi z boljšo kakovostjo, s 720p na 1080p, možen pa bo ogled vsebin na dveh napravah hkrati – v paketu Basic je bilo vsebine mogoče gledati zgolj na eni napravi.

Foto: PROFIMEDIA

A uporabniki s to ponudbo niso zadovoljni. Omenjene boljše storitve prinašajo oglase, ki jih uporabniki ne bodo mogli preskočiti.

Netflix naj bi po podatkih Reutersa v letošnjem letu od oglasov sicer zaslužil milijardo dolarjev (okoli 940 milijonov evrov), kar je 50 odstotkov več kot lani.