Visoka naložba Microsofta v Avstraliji: več milijard bodo investirali v kibernetsko zaščito

Tehnologija Forbes Slovenija 24. oktobra, 2023 15.06
featured image

Ameriški tehnološki velikan Microsoft bo v Avstraliji izpeljal tri milijarde evrov vredno naložbo, ki bo temeljila na računalništvu v oblaku in umetni inteligenci.

24. oktobra, 2023 15.06

Ameriški tehnološki velikan Microsoft bo v Avstraliji izpeljal naložbo v višini pet milijard avstralskih dolarjev (okoli tri milijarde evrov), osredotočeno na računalništvo v oblaku in umetno inteligenco.

V podjetju so prepričani, da bodo s tem pozitivno prispevali k avstralskemu gospodarstvu in obrambi pred kibernetskimi napadi.

V Microsoftu so posel, njihov največji v Avstraliji doslej, razkrili ob obisku avstralskega premierja Anthonyja Albaneseja v ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tehnološki gigant bo skladno z dogovorom v državi tam spodaj v naslednjih dveh letih razširil svoje računalništvo v oblaku in infrastrukturo umetne inteligence. V državi, v kateri je prisoten že 40 let, namerava vzpostaviti tudi devet podatkovnih centrov. Trenutno jih ima 20, med drugim v Canberri, Sydneyju in Melbournu.

Microsoft namerava ob tem sodelovati z avstralsko službo, pristojno za kibernetski kriminal; skupaj naj bi razvili kibernetski ščit za zaščito države pred tovrstnimi grožnjami.

Albanese je na novinarski konferenci na avstralskem veleposlaništvu v Washingtonu naložbo pozdravil. Partnerstvo bo državi pomagalo pri identificiranju, preprečevanju in odgovorih na kibernetske grožnje, je dejal.