Prodali zaloge iz Češkovih trgovin, prihodnji teden na dražbi vozni park

Novice Andreja Lončar 14. novembra, 2023 15.50
featured image

Stečajna upraviteljica Studia Moderna, propadlega slovenskega podjetja Sandija Češka, je na petkovi dražbi prodala zalogo blaga in opreme iz zaprtih poslovalnic. V stečajno maso se je nateklo okrog 152 tisoč evrov (plus DDV). Prihodnji teden sledi dražba avtomobilov. Objavljamo seznam, kaj vse bo naprodaj.

14. novembra, 2023 15.50

Podjetje Studio Moderna v lasti nizozemske družbe Studio Moderna Investments Holdings, ki jo obvladuje Sandi Češko, je konec avgusta po letu in pol likvidnostnih težav pristalo v stečaju.

Stečajna upraviteljica Špela Turk do konca tega meseca zbira prijave terjatev upnikov, že od konca septembra pa razpisuje dražbe in prodaja premoženje podjetja. Kupnine se stekajo v stečajno maso, iz katere bodo poplačani zaposleni in drugi upniki. Češko pa je že pred stečajem za N1 povedal, da tega premoženja ni prav veliko.

IT oprema, zaloge …

Turk je v začetku oktobra objavila razpis za najem strežniške strojne in programske opreme, nato pa več sklepov o prodaji zalog, torej ležišč, odej, nadvložkov in drugih neprodanih izdelkov propadlega podjetja, ki je bilo znano po blagovnih znamkah Dormeo, Delimano in Top Shop.

V začetku oktobra je bil na Ajpesu objavljen tudi sklep o prodaji zalog in opreme zdaj zaprtih poslovalnic podjetja po Sloveniji. Na dražbi, ki je potekala pretekli petek, so bile zaloge prodane po izklicni ceni, ki je po navedbah v sklepu sodišča znašala 165 odstotkov tržne vrednosti zalog.

Stečajna masa je bogatejša za okoli 152 tisoč evrov, kupci morajo plačati tudi davek na dodano vrednost.

… prihaja še dražba za vozni park

Prihodnji četrtek bo potekala še javna dražba vozil v lasti propadlega podjetja. Posnetek zaslona seznama, ki je objavljen v poslovnem registru (Ajpes), najdete spodaj.

Stečajna upraviteljica Turk je izklicno ceno določila na podlagi ocenjene tržne vrednosti. Dražitelji bodo morali za sodelovanje na dražbi plačati 10-odstotno varščino, potem pa se bodo lahko z zviševanjem izklicne cene potegovali za vsako vozilo posebej.

Izklicna cena za posamezno vozilo je navedena v stolpcu ‘Tržna vrednost’.

Studio Moderna
Vozila Studia Moderna, ki jih bodo prodajali na javni dražbi (Foto: Zajem zaslona /Ajpes)

Dodatno je sodišče razpisalo tudi več dražb za prodajo pohištva. Stečajna upraviteljica Turk pa je že dobila tudi soglasje sodišča, da del nekdanjih prostorov podjetja na Litostrojski cesti v Ljubljani odda najemniku.