Sprememba pri kartici Pika: Mercator prenavlja sistem zbiranja

Novice Forbes Slovenija 25. januarja, 2024 15.41
featured image

Sistem kartice Pika se s februarjem spreminja, sporočajo iz Mercatorja. Kaj umikajo in kaj prihaja?

25. januarja, 2024 15.41

Najboljši sosed po četrt stoletja delovanja kartice Pike uvaja spremembo bonitetnega sistema. S februarjem se namreč spreminjata obdobje zbiranja in unovčenja pik ter vrednost prihranka glede na število zbranih pik.

Kupci bodo pike od prihodnjega meseca zbirali in jih unovčili na vsake tri mesece, namesto na pol leta. Za kupce bodo pomembna štiri obdobja:

  1. bonitetno obdobje, ki bo trajalo od 1. februarja do 30. aprila,
  2. bonitetno obdobje, ki bo trajalo od 1. maja do 31. julija,
  3. bonitetno obdobje, ki bo trajalo od 1. avgusta do 31. oktobra,
  4. bonitetno obdobje, ki bo trajalo od 1. novembra do 31. januarja.

Na vprašanje, zakaj so se odločili za spremembo, v Mercatorju odgovarjajo, da prenova sistema temelji na raziskavah imetnikov kartice Pika. Kupci naj bi si želeli hitrejšega unovčevanja ugodnosti, so še dodali.

Spremembam so prilagodili tudi lestvico prihrankov, ki bo po novem imela dva razreda. Ob 600 zbranih pikah bo vrednost prihranka znašala 20 evrov. Pri 1800 zbranih pikah pa bo vrednost prihranka znašala 100 evrov.

Prve bonitete oziroma pet evrov prihranka je lahko kupec po dozdajšnjem sistemu unovčil že pri 250 pikah. Za 50 evrov je bilo treba zbrati 1250 pik, za 210 evrov pa 3500 pik.

V Mercatorju navajajo, da bodo kupci imeli še možnost pridobivanja dodatnih pik z njihovo mobilno aplikacijo. Ta ima po novem aktivnosti, ki jih opišejo kot mesečne izzive v izbranih prodajalnah in bodo ob določenem številu nakupov ali vrednosti nakupa prinašale dodatne pike.

V veljavi medtem ostajajo ostala že znana pravila bonitetnega sistema; kot je denimo ta, da en evro predstavlja eno piko.

V Sloveniji je po navedbah najboljšega soseda aktivnih več kot 700.000 pika kartic.