Zoran Dragić gradi stanovanja: Vložil sem, ker se mi je ideja zdela zanimiva

Nepremičnine Marko Rabuza 28. februarja, 2024 05.29
featured image

Košarkar Zoran Dragić je med investitorji stanovanjskega projekta pri Ruskem carju v Ljubljani. Zakaj se je odločil za projekt?

28. februarja, 2024 05.29

Na širšem območju Bežigrada je v zadnjih mesecih veliko gradbišč, gradbenih tabel in prenov.

Že nekaj časa poteka prenova železniškega nadvoza na začetku Dunajske ceste, vzporedno med železnico in Parmovo gradijo stanovanja, malo naprej po Dunajski cesti, pri Plavi laguni, prenavljajo Linhartovo cesto, pri naslednjem križišču pa prav tako gradijo stanovanja. Že nekaj časa poteka obnova Tiskarne za Bežigradom, kjer je v načrtu tudi gradnja več sto stanovanj.

Še eno aktivno gradbišče pa je na drugi strani obvoznice, pri Ruskem carju, kar sicer sodi že v četrtno skupnost Ježica oziroma Posavje. Na dveh sosednjih zemljiščih ob Čerinovi ulici potekata dva ločena stanovanjska projekta – Zlatarna Celje gradi stolpnici s 140 stanovanji in družba Sindrom pet vila blokov s 96 stanovanji.

“Za zdaj vse poteka tako, kot mora”

Med solastniki družbe Sindrom najdemo tudi znanega slovenskega košarkarja Zorana Dragića, sicer člana Cedevita Olimpije.

Mlajši od bratov Dragić je za Forbes Slovenija povedal, da je vstop v nepremičninski projekt Bežigrajska petka ocenil kot dobro naložbo za prihodnost. Ko bo projekt končan, predvidoma leta 2026, bo v novi soseski lastnik enega od stanovanj.

“Za zdaj vse poteka tako, kot mora, upam, da bo do predvidenih rokov vse zaključeno,” je dejal 34-letnik.

Dragića je v nepremičninski projekt povabil Andrej Ramovž, večinski lastnik omenjene družbe in lastnik zemljišča. “Ramovža poznam že nekaj časa, velikokrat sem bil tudi v njegovem lokalu. Predstavil mi je idejo, ki mi je bila zanimiva, in odločil sem za investicijo,” je dodal Dragić. Ramovž je namreč tudi lastnik znanega lokala Horse pub, ki stoji v neposredni bližini zemljišča, na katerem rastejo vila bloki.

Bežigrajska petka
Na gradbišču potekajo pripravljalna dela (Foto: Jan Gregorc/N1)

Z mislimi na košarkarskem parketu

Na vprašanje, ali namerava v prihodnosti vložiti še v kakšen nepremičninski projekt, je Dragić dejal, da je trenutno njegova pozornost usmerjena v igralsko kariero.

“Pred sabo imam še nekaj let igranja, potem pa bomo videli. Mogoče pa se bom v športnem pokoju bolj vrgel tudi v nepremičnine,” je odgovoril 196 centimetrov visok košarkar. Ali bo čez nekaj let, ko bodo stanovanja končana, tudi sam stanovalec Bežigrajske petke, še ne ve. “Mogoče bodo tam živeli otroci, ko bodo večji.”

Mlajši Dragić ima v podjetju 7,5-odstotni delež, Finance pa so pred dobrim letom poročale, da je za projekt posodil slabih 460.000 evrov in da je v podjetje vstopil v sklopu zavarovanja posojila za čas trajanja posojilnega razmerja.

Ob Dragiću in Ramovžu, ki ima skoraj 86-odstotni delež, sta družbenika še Sašo Puntarič s petimi odstotki in Jerneja Čemažar z 1,58-odstotnega deleža.

Kaj gradijo in po koliko bodo prodajali?

Družba Sindrom namerava zgraditi 96 stanovanj v treh etažah, ki bodo velika od 45 do 142 kvadratnih metrov. Pod bloki bodo garaže. Gradijo na zemljišču, ki je bilo v družinski lasti Ramovža, cene kvadratnega metra pa se bodo gibale med 4.600 in 6.400 evrov brez DDV.

Vila bloki bodo imeli tri etaže ter dve terasni etaži, na eno etažo bosta le dve stanovanji, v zgornji etaži pa bo le eno stanovanje. Med bloki bodo uredili atrij, ki bo dostopen izključno stanovalcem.

Trenutno je na največjem portalu za oglaševanje nepremičnin deset oglasov družbe Sindrom za stanovanja v Bežigrajski petki. Cene se začnejo pri 298 tisočakih za dvosobno stanovanje s 45 kvadratnimi metri stanovanjske površine v prvem nadstropju.

Najdražja oglaševana cena je 737 tisoč evrov, in sicer za 121 kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje, ki ima tudi 38 kvadratnih metrov velik atrij. V ceno nista vključeni dve garažni mesti v kletni etaži, so še dodali.

Bežigrajska petka
Ob družbi Sindrom na sosednjem zemljišču gradi tudi Zlatarna Celje (Foto: Jan Gregorc/N1)

Pri sosedu se gradi še 140 stanovanj

Na sosednjem zemljišču gradi še Zlatarna Celje. Ta se že nekaj časa ne ukvarja le s svojo osnovno dejavnostjo, trgovanjem s plemenitimi kovinami, ampak je aktivna tudi na nepremičninskem trgu. Pred leti so gradili hotel Plaza v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, leta 2022 pa so končali še gradnjo petzvezdičnega hotela Grand Plaza na Bavarskem dvoru v prestolnici. Vmes so zgradili še 92 stanovanj v Zupančičevi jami v soseski Ypsilon.

Njihov aktualni projekt pri Ruskem carju predvideva gradnjo dveh 44 metrov visokih stolpnic, kjer bo v 12 etažah skupno 140 stanovanj in 309 parkirnih prostorov.