Če boste na križarki kršili to nenapisano pravilo, se vam bo osebje smejalo

Novice Forbes Slovenija 25. februarja, 2024 05.53
featured image

Delavka na ladji za križarjenje je razkrila obnašanje potnikov, nad katerim se člani posadke resnično zgražajo. Gre za navado, ki jo je sicer preprosto spremeniti.

25. februarja, 2024 05.53

Lucy Southerton se je pri devetnajstih letih zaposlila kot maserka v zdravilišču na križarki. Morju ostaja zvesta že devet let, utrinke iz zakulisja svojega poklica pa pogosto deli na družbenih omrežjih.

Tam je razkrila tudi največji “spodrsljaj” potnikov, ki njo in njene sodelavce vedno pripravi do tega, da se ne nehajo hihitati.

“Člani posadke se običajno norčujejo iz potnikov, ki živijo v prepričanju, da se lahko po ladji sprehajajo bosi,” je za britanske medije povedala 28-letnica iz Birminghama. “Na vsakem križarjenju je vsaj en potnik, ki se brez čevljev sprehaja povsod po ladji.”

Southerton pravi, da se potniki brez obutve sprehajajo tudi po trgovini, bosi pridejo celo v gledališče.

Za to se običajno odločajo zato, ker so tehnično gledano v zaprtih prostorih. A delavci na križarkah vedo, kako stvari potekajo, zato vedo tudi, da je veliko bolje, da so ljudje obuti. Na križarkah je ogromno ljudi in tla nikoli ne morejo sto odstotno čista in dezinficirana. “Saj tudi po hotelu ali kje drugje ne hodite bosi, mar ne,” se pravijo zaposleni na križarkah.

“Skratka, vedite, da če se boste po križarki sprehajali brez čevljev, se vam bodo člani posadke kar malce posmehovali,” še dodaja Lucy. Očitno je pa to kar pogost pojav, saj so o bosonogih potnikih pripovedovali tudi že mnogi drugi zaposleni na križarkah.