Slovaki, ki gradijo tudi v Sloveniji, ponujajo za 9,5 milijona evrov nepremičninskih obveznic

Nepremičnine Forbes Slovenija 26. oktobra, 2023 12.43 > 26. oktobra, 2023 17.20
featured image

Corwin, ki v Sloveniji gradni že naselje Kvartet v Šiški in poslovno stavbo Vilhario, bo za projekt Linhartov kvart izdal nepremičninske obveznice v vrednosti 9,5 milijona evrov.

26. oktobra, 2023 12.43 > 26. oktobra, 2023 17.20

Obveznice bodo petletne, s šestodstotno obrestno mero. Corwin jih bo izdal skupaj s posredniško družbo Ilirika, prospekt pa je že potrdila Agencija za trg vrednostnih papirjev, so zapisali v sporočilu za javnost. Minimalna naložba je 10.000 evrov.

Zagotavljajo, da bodo imetniki obveznic prejeli donose še pred začetkom bančnega financiranja.

“Nakup obveznic je možen do januarja 2024. V januarju, ko bomo zaključili s prodajo, bodo investitorji tudi uradno postali lastniki obveznic,” je povedal Róbert Mitterpach, finančni direktor podjetja Corwin.

Sredstva za projekt Linhartov kvart

Projekt Linhartov kvart je v začetni fazi, zato bodo sredstva, zbrana z izdajo obveznic, namenjena pripravi ključnih prostorskih dokumentov, financiranju pripravljalnih del in drugih Corwinovih projektov.

Gradnja Linhartovega kvarta bo financirana s kombinacijo bančnih, lastnih sredstev in sredstev, zbranih s prodajo obveznic.

“Na ta način smo bolj prilagodljivi in imamo čas, da naredimo ta projekt res izjemen. Poleg tega takšen način sofinanciranja omogoča lokalnim vlagateljem, da sodelujejo pri razvoju lastnega mesta,” je zaključil Mitterpach.

Za Slovenijalesom predvidenih 240 stanovanj

Podjetje Corwin razvija Linhartov kvart, ki je umeščen za stavbo Slovenijales, v sodelovanju z avstrijskim arhitekturnim studiom AllesWirdGut in danskimi urbanisti iz Gehl Architects.

Na degradiranem območju 16.500 kvadratnih metrov južno od Linhartove ceste načrtujejo gradnjo najmanj 240 stanovanj, kolikor jih dopušča trenutno veljaven osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta, možne pa so tudi pisarniške in trgovinske površine ter trgovska in storitvena dejavnost. Začetek gradnje še ni znan.

Corwin je sicer v Sloveniji prisoten že nekaj let. Pred petimi leti so začeli gradnjo štirih stolpnic ob Celovških dvorih, ki so jih poimenovali Kvartet. Gradnja je v zaključni fazi.

Corwin je sicer v Sloveniji prisoten že nekaj let. Pred petimi leti so začeli gradnjo štirih stolpnic ob Celovških dvorih, ki so jih poimenovali Kvartet. Gradnja je v zaključni fazi.

Letos pa so začeli še z drugim večjim projektom, ob glavni železniški postaji pa so začeli z deli za poslovno stavbo Vilharia. Slovaki so lani kupili tudi 145.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče pri Droga Kolinski. Po sprejetih prostorskih načrtih je tam mogoče zgraditi 464 stanovanj, za zemljišče pa so odšteli 25 milijonov evrov.