Najdražje vile na hrvaški obali: kako globoko je zanje treba seči v žep?

Nepremičnine Forbes 16. marca, 2024 05.26
featured image

Na Hrvaškem se prodaja 25 nepremičnin, katerih najnižje cene krepko presegajo milijon evrov. Najbližje nam je vila v Istri.

16. marca, 2024 05.26

Najdražja hrvaška vila, ki se prodaja na portalu Forbes Global Properties, kamor se uvrščajo prestižne nepremičnine, stane 4,5 milijona evrov.

Vila stoji nekaj minut vožnje od Zadra. Prodajalci jo opišejo kot nepremičnino s sodobnimi linijami, ki je obkrožena z nasadom oljk, vinsko trto in drugim sredozemskim rastjem.

Posestvo je veliko približno 10.000 kvadratnih metrov, na katerem sta dve stavbi: osrednja vila in pomožno gospodarsko poslopje. Skupna bivalna površina znaša 650 kvadratnih metrov.

Kvadratura glavne vile meri 560 kvadratnih metrov. Sestavlja jo devet sob z lastno kopalnico, dve dnevni sobi s kuhinjo in jedilnico. Zunaj je bazen s prostorom za sončenje ter prostor za sprostitev s telovadnico in parno kopeljo.

Moderno zasnovana notranjost, zračnost in svetloba ter klimatizirani prostori s talnim ogrevanjem po navedbah portala zagotavljajo udobno bivanje skozi celo leto.

Prestižna vila v hrvaškem Zadru
Posestvo najdražje hrvaške vile je veliko približno 10.000 kvadratnih metrov, na katerem sta dve stavbi: osrednja vila in pomožno gospodarsko poslopje (Foto: Forbes Global Properties)

Posestvo je ograjeno, varovano in pod video nadzorom. Zraven je tudi vodnjak, ki se uporablja za namakanje posestva, tudi oljčnega nasada, v katerem se proizvaja oljčno olje, ki je že prejelo več nagrad.

Gospodarsko poslopje je veliko 90 kvadratnih metrov in je v spodnjem delu nepremičnine. Sestavljeno je iz dveh sob, nadzorne sobe z videonadzorom celotne nepremičnine, kopalnice in garaže. Objekt je namenjen osebju, ki bi skrbelo za vzdrževanje posestva.

Druga najdražja je vila v Dubrovniku

Čeprav zgoraj opisana nepremičnina drži najvišjo ceno na portalu, pa to morda niti ni rekord – pri kar sedmih oglasih vrednost vil razkrijejo šele ob povpraševanju.

Na spletni strani je 25 oglasov nepremičnin na Hrvaškem (za Slovenijo jih ni). Najcenejša nepremičnina stane 1,3 milijona evrov, za drugo najdražjo vilo je treba odšteti 3,5 milijona evrov.

Slednja je v bližini Dubrovnika in ima skupno bivalno površino 450 kvadratnih metrov. Zgrajena je na 1.400 kvadratnih metrov velikem zemljišču, prodajalci pa jo opišejo kot “kombinacijo vrhunskega dizajna in lokacije”.

Nepremičnina je sestavljena iz glavne stavbe, ki jo sestavljata dve nadstropji, in pomožne hiše z bazenom. V prvem nadstropju so pralnica, shramba, vinska klet in štiri spalnice s kopalnicami. V drugem nadstropju so stranišče, kuhinja z jedilnico in dnevna soba z izhodom na teraso s pogledom na morje.

V pomožni hiši je dnevna soba s kopalnico in terasa v velikosti 41 kvadratnih metrov. Vila, ki je od središča Dubrovnika oddaljena 7,5 kilometra zračne razdalje, se prodaja opremljena.

Pri Puli vila za 3,5 milijona

Na prodaj je tudi hiša v Istri, ki ima 550 kvadratnih metrov bivalne površine in stane 2,5 milijona evrov. Na zemljišču v velikosti 1.356 kvadratnih metrov je bila zgrajena leta 2000.

Sestavljena je iz treh nadstropij, v katerih je skupno osem apartmajev z 11 spalnicami in 10 kopalnicami. Apartmaji so v celoti opremljeni.

Na prodaj je prestižna hiša v bližini Pule
V hiši, ki je na prodaj v bližini Pule, je osem apartmajev (Foto: Forbes Global Properties)

Sedem od osmih apartmajev ima pogled na morje. Dva dvosobna apartmaja imata po dve kopalnici, medtem ko imajo drugi eno kopalnico.

Zunanjost hiše sestavlja vrt, kjer sta še zunanji bazen (obdan z zunanjim pohištvom za sončenje) in jacuzzi. Na vrtu je še pokrita zunanja jedilnica in kamniti žar.

Hiša je tik ob morju. Od središča Pule je oddaljena osem kilometrov zračne razdalje.

Vse nepremičnine so vidne na portalu Forbes Slobal Properties.