Ljubljanski nepremičninar zaključil 1,6-milijonsko zgodbo v Prekmurju

Nepremičnine Aljoša Črnko 11. marca, 2024 05.18
featured image

Dobri dve leti po tem, ko je ljubljanska nepremičninska družba odobrila posojilo za nakup hotela s 97 sobami, je dobila poplačan ves kredit. Kdo je plačnik? Koliko so zaslužili pri Equinoxu?

11. marca, 2024 05.18

Družba Equinox, ki je v prestolnici lastnica več hotelov, stolpnice Delo in se ukvarja z nepremičninskimi posli, je izstopila iz poslovne zgodbe v Murski Soboti.

Tam so leta 2022 financirali nakup Hotela Diana. Hotel je kupil odvetnik Ronnie Christopher Horvat. Delno ga je financiral sam, okoli 1,6 milijona evrov posojila, z rokom zapadlosti 5. 1. 2025, mu je odobril Equinox.

Spomnimo, da je Horvat želel s kolegom Dejanom Rituperjem obuditi nepremičnino v centru mesta s 97 sobami in 186 ležišči. Stavba ima med drugim prostore za wellness in šport ter restavracijo in slaščičarno – slednja je lani odprla svoja vrata, a jih nato hitro znova zaprla. Hotel Diana tako še vedno sameva.

Nastanitveni del hotela je zaradi prenove matične enote sicer začasno najemal Dom starejših Rakičan. Equinox je iz tega naslova dobil okoli 700 tisoč evrov.

Hotel Diana bi lahko postal trajna enota doma starejših
Hotel Diana ima med drugim prostore za wellness in šport ter restavracijo in slaščičarno. Ima tudi kongresni center, ki sprejme do 500 ljudi. (Foto: Niko Matko)

Equinox obrnil naložbo

Kot smo izvedeli neuradno, je nepremičninska družba iz Ljubljane zdaj, skoraj eno leto pred rokom zapadlosti, prejela preostanek posojila, to je približno 900 tisoč evrov, z obrestmi.

Plačnik posojila naj bi bil Dejan Rituper, ki je po naših neuradnih informacijah izplačal tako Horvatovo posojilo Equinoxu kot njegov delež v Hotelu Diana. Prav tako ni znano, kakšen je bil morebiten dogovor med Horvatom in Rituperjem. Sprememba na spletnih straneh Ajpesa še ni vidna, Rituper pa ni bil dosegljiv za naše klice.

Rituper je sicer lani jeseni za portal Sobotainfo povedal, da še vedno ima načrte z objektom. Po njegovih besedah so se zamaknili le zaradi pomanjkanja delovne sile in slabega obiska lokalov v Murski Soboti. V hotelu je predvidel tudi picerijo, a je še ni odprl, “ker ni primeren čas”.