Volkswagen in Škoda napovedujeta vsak svojega električnega nizkocenovca

featured image

Tako Volkswagen kot Škoda za leto 2027 napovedujeta nov model električnega avtomobila, ki naj bi bil cenovno bolj dostopen.

15. marca, 2024 17.05

Škoda želi na tržišče električnih avtomobilov poslati svoj prvi cenovno dostopen model. Kot je napovedal prvi mož češkega avtomobilista Klaus Zellmer, bo nova Škoda epiq stala okoli 25.000 evrov.

Čeprav bodo po poročanju STA nov model epiq podrobneje predstavili naslednje leto, bo ta po Zellmerjevih besedah dolg 4,1 metra, imel pa bo 490 litrov prtljažnega prostora. “Videli smo, kako so v Evropo prišli japonski in korejski tekmeci, zdaj pa prihajajo še kitajski. Spoštujemo jih, moramo biti del konkurence,” je po poročanju dejal STA dejal šef Škode.

Nov cenovno dostopen električni model pa do leta 2027 napovedujejo tudi pri Volkswagnu. Kot poroča Reuters, trenutno štiri projektne skupine pripravljajo predloge za vozilo z delovnim imenom ID.1.

Izvršni direktor Thomas Schaefer je ta teden novinarjem dejal, da se bo podjetje v prihodnje odločilo, s katerim od štirih modelov nadaljevati.

Vstopni model, ki ga pripravljajo za leto 2027 naj bi stal 20.000 evrov, pri Volkswagnu pa so za leto 2026 že pred tem najavili električni model ID.2, ki naj bi stal 25.000 evrov.