Telemach pod novim vodstvom uvaja spremembe platforme EON

Tehnologija Forbes Slovenija 13. februarja, 2024 14.53

Eden največjih slovenskih operaterjev je predstavil novost svoje platforme EON. Storitev je na voljo v vseh paketih.

13. februarja, 2024 14.53

Telemach je prenovil storitev videoklub na svoji platformi za pretočne vsebine EON. Tam je zdaj na voljo 29.000 vsebin, zaradi česar pravijo, da so postali največja videoteka v Sloveniji.

Vsebine so zdaj dostopne prek novega vmesnika in iskalnika, je na predstavitvi nadgradnje pojasnila Ditka Maučec, izvršna direktorica za produktno strategijo v skupini United Group, katere del je tudi Telemach.

Storitev videoklub je že del vseh paketov EON, zato doplačilo ni potrebno.

Izbira s sličicami in prilagajanje uporabniku

Uporabniki bodo po novem lahko vsebine izbirali s klikom na sličice (angleško stripe), ki pa ne bodo razvrščene zgolj po žanrih. Platforma bo namreč predlagala tudi vsebine, ki so najbolj gledane ali katerih priljubljenost med uporabniki narašča.

Sličice bodo obenem prilagojene vsakemu uporabniku posebej, saj bo platforma vsebino priporočala glede na razpoloženje in pretekle oglede.

Novinarska konferenca Telemach in United Group
Novosti platforme EON sta predstavila predsednik poslovodstva Telemach Slovenija Tomislav Čizmić (na fotografiji na sredini) in Ditka Maučec, izvršna direktorica za produktno strategijo v skupini United Group (skrajno desno) (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Med pomembne nove funkcije pa je Ditka Maučec uvrstila tudi prenos vsebin in poznejši ogled: “Vsebino si lahko preneseš na napravo, računalnik ali tablico in jo pogledaš, ko si visoko v zraku ali pa želiš varčevati s podatki.”

Telemach je platformo EON na trg lansiral pred približno petimi leti, nanjo je zdaj registriranih 5,5 milijona različnih naprav. Na osmih trgih jo uporablja 2,2 milijona gospodinjstev, ki imajo na voljo več kot 2.000 televizijskih in 600 radijskih kanalov.

Po novem so dostopne tudi vsebine informativnega spletnega portala N1 – podkast s Suzano Lovec in N1 Studio.

Na vprašanje, ali pri United Group razmišljajo o prodaji platforme drugim operaterjem, je Maučec odgovorila pritrdilno. A vsaj za zdaj videoklub ostaja znotraj družbe in na voljo le njihovim uporabnikom.

Prvo leto z novim vodstvom

Telemach Slovenija ima od novembra lani tudi novo vodstvo. Tomislav Čizmić, ki je bil do pomladi 2023 generalni direktor Mercatorja, je na položaju predsednika poslovodstva družbe nasledil Adriana Ježino. Ta je Telemach Slovenija vodil od leta 2017, zdaj pa je predsednik uprave Telemacha Hrvaška.

Čizmić je novinarjem povedal, da je po Mercatorju prevzel vodenje sistema, ki je prav tako kompleksen in poln izzivov. Telemach Slovenija je po njegovih besedah lani posloval uspešno, a konkretnih številk ni želel razkriti. Poudaril je le, da so leto 2023 končali kot vodilni ponudnik interneta in televizije v Sloveniji in kot najhitreje rastoči mobilni operater.

Lani so investirali v omrežje 5G, na trg pa dali še svoj 5G telefon. Tudi letos načrtujejo inovacije, ki jim po prepričanju Čizmića omogočajo, da ostajajo vodilni na trgu.

Forbes Slovenija je v lasti skupine United Group, del katere je tudi Telemach.