Hrvaška Adria Dental opravila še en prevzem v Sloveniji

Posel Jan Artiček 9. maja, 2024 10.29
featured image

Zobozdravstvena skupina Adria Dental Group iz Hrvaške je po januarskem prevzemu Primadenta kupila še ljubljanski Dentalni center Kovačič.

9. maja, 2024 10.29

Zobozdravstvena skupina iz Hrvaške Adria Dental Group (ADG) je izvedla še drugi prevzem letos na slovenskem trgu. Kupili so ljubljanski Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in zobno protetiko Kovačič. Vrednosti nakupa niso razkrili.

Konec januarja je skupina prevzela koprsko zobozdravstveno kliniko Primadent. S tem je ADG v svojo mrežo klinik dodal štiri ordinacije.

Za Adria Dental Group stoji sklad Provectus Capital Partners (PCP). Tega vodi glavni izvršni direktor Igor Čičak, ki je bil nekdaj podpredsednik uprave pri Agrokorju. Čičak zaseda tudi mesto predsednika nadzornega odbora pri ADG.

PCP je od leta 2022 tudi lastnik slovenskega radiološkega podjetja Digitalna slikovna diagnostika (DSD), piše na spletni strani sklada.

Dr. Mirjana Tavčar in Uroš Krmac, solastnika klinike Primadent.
Januarja je ADG prevzel koprsko kliniko Primadent. Na fotografiji solastnika klinike Mirjana Tavčar in Uroš Krmac. (Foto: Arhiv podjetja)

Šest članic

“V ADG smo letos s širitvijo na slovenski trg naredili strateški korak k cilju postati prepoznaven naslov za vrhunske zobozdravstvene storitve v celotni regiji,” je povedal Gordan Muškić, predsednik uprave Adria Dental Group.

Skupino sestavljajo klinike Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent,Dentex, Dragaš Dental Design na Hrvaškem ter Primadent in Dentalni center dr. Kovačič v Sloveniji. Skupno zaposluje več kot 580 ljudi in zdravi več kot 40 tisoč bolnikov na leto. V svojih klinikah opravijo več kot 200 tisoč posegov na leto. Njihov cilj, kot pravijo v sporočilu za javnost, je izboljšanje zobozdravstvenih storitev v regiji.

“Vstop v največjo zobozdravstveno skupino v regiji bo še okrepil naš položaj na trgu ter omogočil dodatne investicije v opremo in izobraževanje zaposlenih,” je v izjavi za javnost zapisal vodja dentalnega centra v Ljubljani dr. Andrej Kovačič.