Direktorica uspešnega slovenskega podjetja odhaja v pokoj. Kdo jo bo nasledil

Posel Forbes Slovenija 28. februarja, 2024 10.28 > 28. februarja, 2024 10.33
featured image

Sonja Gole je skoraj 28 let vodila Adria Mobil in podjetje odpeljala med vodilne evropske proizvajalce vozil za prosti čas. Z marcem krmilo družbe prevzema novo ime.

28. februarja, 2024 10.28 > 28. februarja, 2024 10.33

Podjetje Adria Mobil s 1. marcem dobiva novega generalnega direktorja. Dosedanja direktorica Sonja Gole, ki je bila v podjetju zaposlena skoraj 44 let, na njegovem čelu pa skoraj 28 let, odhaja v pokoj, poroča STA. Vodenje Adrie Mobil bo na podlagi potrditve nadzornega sveta prevzel dosedanji direktor SIJ Ravne Systems Gregor Adler.

Kot so danes sporočili iz podjetja, je bila Gole z Adrio Mobil, danes enim vodilnih evropskih proizvajalcev vozil za prosti čas, povezana vso svojo profesionalno kariero, vodenje družbe pa je prevzela leta 1996. “Takrat je družba štela zgolj skromnih 186 zaposlenih, Sonja Gole pa je s svojo ekipo postavila nove temelje poslovne strategije in reorganizirala tako poslovni model kot prodajno mrežo po Evropi,” so zapisali.

“S svojo odločnostjo, etičnim odnosom, karizmo ter predano ekipo sodelavcev si je tako med poslovnimi partnerji kot tudi med zaposlenimi pridobila zaupanje in ugled, na temelju katerih je Adrio Mobil skozi tri desetletja vztrajno in uspešno peljala proti samemu evropskemu vrhu,” so o Gole zapisali pri njenem delodajalcu.

Prihaja dozdajšnji direktor Sij Ravne Systems

Ker Gole konec februarja odhaja v pokoj, je nadzorni svet Adrie Mobil sprejel in potrdil sporazumni zaključek njenega trenutnega mandata kot generalne direktorice, ki ga je nastopila septembra 2022, med drugim piše STA.

Novomeški proizvajalec avtodomov in mobilnih hišic je sicer tudi v letu 2023, ki bo njeno zadnje leto, posloval z rekordnimi prihodki. To jim je uspelo, čeprav so prodali štiri odstotke manj enot.

Novi direktor Adria Mobil Gregor Adler
Na čelo podjetja Adria Mobil bo sedel Gregor Adler (Foto: Barbara Reya)

Za naslednika je nadzorni svet že potrdil Gregorja Adlerja, ki je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in ima dolgoletne izkušnje na različnih vodstvenih položajih v gospodarskih družbah. Adler po navedbah STA prihaja iz skupine Sij – Slovenska industrija jekla, kjer je bil zaposlen od leta 2014 ter je kot direktor vodil različna podjetja doma in v tujini. Zadnje leto in pol je opravljal funkcijo direktorja družbe Sij Ravne Systems, ki je del predelovalne divizije skupine SIJ, so še navedli v sporočilu za javnost.