V prekmurski Modi Mi&Lan razdelili odpovedi. Koliko so ostali dolžni delavcem?

Novice Andreja Lončar 22. januarja, 2024 14.59
featured image

Stoterica delavcev Mode Mi&Lan je po začetku stečajnega postopka dobila 'knjižico'.

22. januarja, 2024 14.59

Stečajni upravitelj Drago Dubrovski je danes delavcem v Modi Mi&Lan, ki je pristala v stečaju, razdelil odpovedi, je prva poročala RTV Slovenija. Nekaj delavcev, ki jih Dubrovski potrebuje za stečajna opravila, za zdaj ostaja v podjetju.

Delavci – tik pred stečajem jih je bilo 98 – so novembrsko plačo prejeli z zamikom, decembrske pa niso prejeli. Kot je pojasnil direktor družbe Marko Hozjan, so želeli plače nakazati 12. januarja, a jim je finančna uprava zablokirala račun. “Na žalost jim prej plač nismo mogli izplačati, ker ni bilo dovolj sredstev na računu,” je dejal.

Prav tako delavcem pripada plača za 16 dni v januarju, do začetka stečaja. To terjatev bodo lahko prijavili jamstvenemu skladu, ki bi jim moral nato v nekaj mesecih izplačati neizplačane plače (in tudi nadomestila za neizkoriščen letni dopust ter odpravnino).

Stečajni upravitelj Dubrovski se po poročanju RTV Slovenija ne boji, da delavci ne bi našli novih zaposlitev. V murskosoboškem okolišu naj bi bilo povpraševanje po tovrstni delovni sili veliko.