Trgovalna platforma Trade Republic začenja ‘novo poglavje’ z bančno licenco

Novice Forbes Slovenija 6. decembra, 2023 15.07
featured image

Nemški Trade Republic s pridobitvijo polne bančne licence ECB lahko ponuja celovit nabor bančnih storitev, vključno z depoziti in krediti.

6. decembra, 2023 15.07

Skoraj pet let po vstopu na evropske trge je spletna trgovalna platforma Trade Republic postala polnokrvna banka. Največja varčevalna platforma v Evropi je namreč pridobila polno bančno licenco Evropske centralne banke (ECB), so danes sporočili iz podjetja.

“Polna bančna licenca odpira novo poglavje za Trade Republic,” je v sporočilu za javnost zapisal soustanovitelj nemškega fintech start upa Christian Hecker.

Licenca Trade Republicu omogoča razširjeno ponudbo storitev, kar vključuje depozite in posojila.

V letu 2023 je podjetje uporabnikom ponudilo nove finančne produkte. Med njimi so štiriodstotne obresti na denarna sredstva na računih uporabnikov in trgovanje z obveznicami za male vlagatelje.

Po Heckerjevih besedah je nova ponudba že povečala tržni delež podjetja tako v Nemčiji kot mednarodno. Bančna licenca naj bi temu trendu dala pospešek.

Soustanovitelj in izvršni direktor Trade Republic Christian Hecker
Soustanovitelj in izvršni direktor Trade Republic Christian Hecker cilja na rast tržnega deleža (Foto: PROFIMEDIA)

“Naš fokus ostaja lahka, hitra in ugodna akumulacija bogastva za vse,” je še dejal prvi mož berlinskega samoroga.

Da bi zadostili strogim pogojem ECB in nemškega regulatorja BaFin, bo Trade Republic ustanovil tudi revizijsko komisijo, so še sporočili iz podjetja. To bodo sestavljali Ute Gerbaulet, finančni direktor pri Dr. August Oetker, regionalna vodja za Severno Ameriko pri Santanderju Christiana Riley in izvršni direktor stuttgartske borze Andreas Willius.