Tehnološki velikan pripravlja veliko odpuščanje: odšlo bo več tisoč zaposlenih

Novice Marko Rabuza 10. februarja, 2024 18.54
featured image

Omrežni velikan Cisco načrtuje prestrukturiranje svojega poslovanja, ki bo vključevalo odpuščanje več tisoč zaposlenih, saj se želi osredotočiti na hitro rastoča področja.

10. februarja, 2024 18.54

Podjetje iz San Joseja v Kaliforniji naj bi se sicer še odločalo o skupnem številu odpuščenih, poroča Reuters, ki se sklicuje na svoje vire blizu podjetja.

Po podatkih na spletni strani podjetja, je bilo konec leta 2023 v Ciscu zaposlenih 84.900 ljudi. Napoved o odpuščanjih bi lahko objavili prihodnji teden, ko se bodo začeli pripravljati na objavo poslovnih rezultatov.

Novembra 2022 je Cisco napovedal prestrukturiranje in je takrat odpustil približno pet odstotkov zaposlenih. Takrat so za odpravnine odšteli 600 milijonov dolarjev.

Podobne napovedi tudi pri konkurenci

Cisco bi se lahko v primeru odpuščanj postavil v vrsto podjetij, ki so podobne napovedi že obelodanila, vključno s tehnološkima velikanoma Nokio in Ericssonom. Slednja sta v želji po znižanju stroškov prav tako napovedala ukinitev več tisoč delovnih mest, poroča Reuters.

Že pred tem je Cisco znižal napovedi prihodkov in dobička, kar je znak, da se povpraševanje po omrežni opremi upočasnjuje. Podjetje se sicer že zadnjih nekaj let spopada s težavami v dobavnih verigah in upočasnitvijo povpraševanja po pandemiji, kar je pospešilo njegov prodor na področje programske opreme, kot je kibernetska varnost, še navaja Reuters.