Slovenec s svojim start upom na seznamu najbolj vročih mladih podjetij v Evropi

Novice Bojana Humar 21. decembra, 2023 11.02
featured image

Pri reviji Wired so objavili seznam najbolj vročih evropskih start upov. Med njimi je tudi Bloq.it slovenskega soustanovitelja Mihe Jagodica, ki je za Forbes Slovenija prvič povedal celotno zgodbo.

21. decembra, 2023 11.02

Zagonsko podjetje je po vsej Evropi namestilo več kot tisoč pametnih paketomatov za stranke, kot sta litovski Vinted z najhitreje rastočo lastno mrežo paketomatov, in logistična multinacionalka DHL. Tako so v opisu start upa Bloq.it zapisali v ugledni tehnološki reviji Wired, pri kateri so tudi letos pripravili seznam najbolj vročih mladih podjetij v Evropi.

Eden od treh ustanoviteljev Bloq.it, ki so ga pred štirimi leti zagnali v Lizboni, je Miha Jagodic. Zamisel, iz katere je nato nastalo podjetje, ki bo letos imelo 20 milijonov evrov prihodkov od prodaje, se je Šenčurjanu porodila pri šestnajstih letih, ko je na plaži na hrvaškem otoku Brač opazoval domačina s stojnico, ki je turistom računal dva evra za hrambo osebnih predmetov. Ideja se mu je zdela dobra in mu ni šla več iz glave.

Jagodic je celotno poslovno zgodbo prvič povedal za Forbes Slovenija sredi oktobra. Če ste jo zgrešili, jo najdete na tej povezavi.