Novo vodstvo Pivovarne Laško Union – odslej na čelu Poljakinja

Novice Forbes Slovenija 20. marca, 2024 15.16
featured image

S 1. majem bo vlogo direktorice Pivovarne Laško Union prevzela Marta Bulhak, ki bo nasledila Zooullisa Mino.

20. marca, 2024 15.16

Pivovarna Laško Union, ki je v lasti mednarodnega pivskega velikana Heineken, bo dobila novo vodjo. S 1. majem bo položaj glavne direktorice zasedla Poljakinja Marta Bulhak, ki je trenutno glavna direktorica družbe Heineken Hrvaška, so sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Na položaju bo nasledila Belgijca Zooullisa Mino. Ta je pivovarno vodil pet let, konec lanskega leta pa se je po 28 letih dela pri Heinekenu upokojil.

Tudi Bulhak ima pri Heinekenu dolg delovni staž, saj se je v podjetju zaposlila leta 1997 na Poljskem. Opravljala je različne vodstvene funkcije na področju zakladništva, dobavnih verig in upravljanja kadrov. Leta 2012 se je pridružila globalni kadrovski ekipi v Amsterdamu, leta 2015 pa kot prva prevzela vlogo višje kadrovske direktorice za evropsko regijo.

Nekdanji glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina
Nekdanji glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina je podjetje vodil pet let (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Leta 2018 je Bulhak postala glavna direktorica Heineken EE&GDF (Europe Export & Global Duty Free). V tej vlogi je bila odgovorna za rast poslovanja na vseh tržiščih. Spodbujala je trajnostno poslovanje, digitalno preobrazbo in vodila družbo skozi krizno obdobje epidemije Covid-19, so v sporočilu za javnost zapisali pri podjetju.

Vodenje Heinekenove izpostave na Hrvaškem je prevzela oktobra 2020.