Blizu Ljubljane nov servis za tovornjake, ki bo sprejel tudi tiste na vodik

Novice Forbes Slovenija 13. marca, 2024 13.35
featured image

V okolici Ljubljane bo zrasel nov prodajno–servisni center za tovornjake in avtobuse znamke Mercedes-Benz. V centru, ki naj bi vrata odprl leta 2026, bo mogoče popravljati tudi vozila na elektriko in vodik.

13. marca, 2024 13.35

Na zemljišču ob primorski avtocesti v občini Log – Dragomer bo skupina Emil Frey začela graditi prodajno–servisni center gospodarskih vozil Mercedes-Benz. Kot so sporočili v podjetju, bodo v novem centru na voljo servisne in prodajne storitve za tovornjake znamk Mercedes-Benz in FUSO ter za avtobuse znamk Mercedes-Benz in Setra.

Center ob avtocesti bo tudi baza za skladišče rezervnih delov, ponujal pa bo še avtopralnico, električno polnilnico za gospodarska vozila in okoli 150 parkirnih mest za tovornjake in avtobuse. Ob tem v skupini obljubljajo, da bodo na enem mestu ponudili možnost popravil tovornjakov in avtobusom z dizelskim, električnim ali vodikovim pogonskim sklopom.

Nov prodajno servisni center bo postal že sedmi servis mreže Mercedes-Benz v Sloveniji, s čimer bo ta postala največja servisna mreža za tovornjake in avtobuse v Sloveniji, je ob napovedi gradnje povedal direktor podjetja Autocommerce Rasto Oderlap.

V skupini Emil Frey načrtujejo, da bodo v letošnjem letu pridobili vsa potrebna dovoljenja in dokumente za gradnjo na zemljišču v velikosti 26.142 kvadratnih metrov. Gradnja naj bi se začela prihodnje leto, center pa naj bi odprli leta 2026. Gradnja centra, ki ga bo vodilo podjetje Autocommerce, naj bi stala okoli 15 milijonov evrov.

Odprtje centra bo pomenilo tudi dodatno zaposlovanje. Kot ocenjujejo v skupini Emil Frey, bo odprtje prineslo med 30 in 50 novimi delovnimi mesti, ki se bodo odprla predvsem na tehničnem področju.