Najdražja hiša, ki se prodaja v središču Ljubljane: koliko želijo zanjo?

Nepremičnine Forbes Slovenija 17. februarja, 2024 12.21
featured image

V stari Ljubljani se za 3,3 milijona evrov prodaja stara meščanska hiša.

17. februarja, 2024 12.21

Na Gallusovem nabrežju v centru Ljubljane je na prodaj stara meščanska hiša, iz katere se razprostirajo razgledi na reko Ljubljanico oziroma staro mestno jedro. Kupec bo moral za 1.213 kvadratnih metrov veliko nepremičnino, ki jo sestavljajo pritličje, tri nadstropja in podstreha, odšteti 3.350.000 evrov.

V pritličju hiše sta dva gostinska lokala s pogledom na Gallusovo nabrežje. V prostorih na obrežju Ljubljanice je nekoč deloval znameniti lokal Tozd. Na drugi strani pa je v pritličju manjša trgovina, ki gleda na Stari trg.

V prvem, drugem in tretjem nadstropju je skupaj osem stanovanj, ki so velika od 52 pa vse do 145 kvadratnih metrov. Stanovanja skupaj štejejo skoraj 750 kvadratnih metrov, nekatera gledajo proti Ljubljanici, druga pa v staro Ljubljano. Na prodaj je 85 odstotkov stavbe, del imajo v lasti drugi lastniki.

stara Ljubljana
Foto: Denis Sadiković/N1

Tri stanovanja so po navedbah prodajalca še zasedena z najemniki, vsa pa sodijo v kategorijo profitnih stanovanj, kjer imajo najemniki 90-dnevni odpovedni rok. Večino stanovanj je treba celovito prenoviti.

Hišo na bregu reke Ljubljanice so zgradili leta 1876, nato pa so jo leta 2011 delno obnovili. V stavbi je glede na navedbe prodajalca nameščena tudi plinska napeljava. Zemljiškoknjižno stanje je urejeno in brez hipoteke, navajajo v oglasu na portalu.

Kot v oglasu navaja ljubljansko podjetje GRE, ki posreduje pri prodaji hiše v ožjem središču prestolnice, opredelitev namenske rabe stavbe na tem mestu omogoča ukvarjanje z gostinstvom, hotel ali poslovne prostore.

Stara Ljubljana
Foto: Denis Sadiković/N1
stara Ljubljana
Foto: Denis Sadiković/N1
stara Ljubljana
Foto: Denis Sadiković/N1
stara Ljubljana
Foto: Denis Sadiković/N1