Prenovljena pretočna platforma prihaja v Evropo tik pred olimpijskimi igrami

featured image

Konec maja bo v Evropi na voljo nova pretočna storitev Max, ki bo zamenjala HBO Max in med drugim pretakala olimpijske igre v Parizu.

24. marca, 2024 10.49

Medijski konglomerat Warner Bros Discovery je v četrtek sporočil, da bo svojo novo, združeno pretočno storitev Max v Evropi uvedel 21. maja, pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Parizu in izidom druge sezone priljubljene serije Hiša zmaja (House of the Dragon).

Združena platforma bo občinstvu v Evropi ponudila vsebine iz pretočne storitve HBO Max, kot so serije Sopranovi, Igra prestolov in The Wire, resničnostne šove s platforme Discovery in televizijsko mrežo Eurosport, piše Reuters.

Cene storitve Max se bodo razlikovale od države do države, podrobnosti o cenah pa bodo znane naknadno, so sporočili iz podjetja. V ZDA, kjer je nova storitev na voljo od maja lani, mesečna naročnina za osnovni paket, ki vključuje oglase, znaša 9,99 dolarjev. Trenutno je za HBO Max v Sloveniji odšteti 6,99 evra na mesec.

Če ste trenutni naročnik HBO Max, se vam ne bo treba prijaviti na Max. Aplikacija HBO Max se bo samodejno posodobila na Max ali pa boste, ko odprete HBO Max, pozvani, da prenesete aplikacijo Max, pojasnjujejo pri HBO.

Warner Bros Discovery je novo storitev lansiral, da bi okrepil rast pretakanja ob vse večji konkurenci podjetij, kot sta Netflix in Walt Disney Company s svojo pretočno platformo Disney+.

Serija Hiša zmaja
Eden glavnih hitov televizijske hiše HBO je serija Hiša zmaja, ki se kmalu vrne z drugo sezono (Foto: PROFIMEDIA)

Olimpijske igre

Max bo maja najprej na voljo v nordijskih državah, na Iberskem polotoku ter osrednji in vzhodni Evropi. Sledila bodo lansiranja na Poljskem, Nizozemskem, v Franciji in Belgiji, še poroča Reuters.

Platforma bo v evropskih državah, v katerih bo Max na voljo, pretakala vsak dogodek poletnih olimpijskih iger leta 2024 v Parizu, so sporočili iz podjetja. “Pariz 2024 bo vključen v vse naročniške pakete, kar bo zagotovilo vsem strankam popoln dostop do največjega športnega dogodka na svetu,” so sporočili iz Warner Bros Discovery.

Naročniki bodo imeli tudi dostop do mednarodnih in evropskih športov. To vključuje vse štiri teniške turnirje z Grand Slam: OP Avstralije, Rolland Garros, Wimbledon in OP ZDA.

Evropska otvoritev Maxa bo sovpadala tudi s premiero druge sezone izvirne HBO serije Hiša zmaja. Serija, ki je izpeljana iz kulturnega fenomena Igra prestolov (Game of Thrones), bo premierno predvajana 17. junija.