Samsung proti trendu: en dan dela več za vodilne

Posel Forbes Slovenija 21. aprila, 2024 10.33
featured image

Medtem ko podjetja v mnogih razvitih gospodarstvih preizkušajo štiridnevni delovni teden, bo južnokorejski tehnološki velikan Samsung preizkusil šestdnevnega.

21. aprila, 2024 10.33

Južnokorejski proizvajalec pametnih telefonov in druge elektronske opreme Samsung je ta teden za vodstvene delavce uvedel šestdnevni delovni teden. Skupina želi na ta način ob naraščajočih geopolitičnih negotovostih in makroekonomskih tveganjih okrepiti odločenost vodstvenega kadra, da se krizo čim prej premaga, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po navedbah časnika Korea Economic Daily odločitev o šestdnevnem delovniku prihaja po depreciaciji južnokorejske valute von, naraščajočih cenah nafte in visokih stroških zadolževanja, ki so načela lansko poslovanje nekaterih domačih podjetij.

Vodilni v skupini Samsung, ki obsega zelo različne sektorje proizvodnje – od jeklarstva, pridobivanja surovin za elektroniko do ladjedelništva, elektroindustrije in finančnih storitev -, bodo šesti delovni dan v tednu opravljali bodisi ob sobotah bodisi ob nedeljah.

Samsung Galaxy S24
Samsung je največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Na sliki model Galaxy S24. (Foto: PROFIMEDIA)

Podaljšani delovni teden je uveden tudi za vodilne v divizijah proizvodnje in prodaje. Pregledati bodo morali svoje strategije in jih prilagoditi spremenjenim geopolitičnim razmeram zaradi nadaljevanja vojne med Rusijo in Ukrajino ter naraščajočega bližnjevzhodnega konflikta, so sporočili iz Samsunga.

Del vodstva skupine Samsung, ki se ukvarja s težko industrijo, je sicer šestdnevni delovni teden prostovoljno uvedel že v začetku leta, še piše STA.