Preobrat Spotifya: rast uporabnikov in dobiček

Posel Forbes Slovenija 24. oktobra, 2023 15.45
featured image

Švedski ponudnik storitve za pretočno predvajanje glasbe Spotify je v tretjem četrtletju povečal število uporabnikov in posloval z dobičkom.

24. oktobra, 2023 15.45

Spotify je glede na enako obdobje lani dosegel 26-odstotno rast števila uporabnikov, kar je njihovo drugo največje povečanje doslej. Družba je tako ustvarila 32 milijonov evrov dobička iz poslovanja, potem ko se je doslej večinoma ubadala z rdečimi številkami.

“Resnično pestro četrtletje. Izboljšujemo se korak za korakom,” je glavni izvršni direktor družbe Daniel Ek ob objavi poslovnih rezultatov zapisal na družbenem omrežju X.

Skupno število uporabnikov je tako doseglo 574 milijonov. V družbi pričakujejo, da bo do konca leta preseglo 600 milijonov.

Število uporabnikov, ki plačujejo naročnino, se je povečalo za 16 odstotkov. Skupni prihodki družbe so se tako povečali za 11 odstotkov na 3,4 milijarde evrov.

Spotify je doslej ogromno vložil v rast števila uporabnikov, v zadnjem obdobju pa je še dodatno okrepil naložbe v promocijo plačljivih vsebin. Čeprav mu analitiki pripisujejo uspeh, pa doslej še ni vknjižil celoletnega čistega dobička. Tudi s četrtletnim dobičkom se lahko pohvali le redko.