Nizkocenovnik ukinja povezavo z ljubljanskega letališča

Posel Forbes Slovenija 5. februarja, 2024 13.34
featured image

Wizz Air zaradi težav s floto ukinja povezavo med Ljubljano in britanskim Lutnom.

5. februarja, 2024 13.34

Letalski prevoznik Wizz Air ukinja polete med Ljubljano in letališčem London Luton. Podjetje ima zaradi težav z motorji pri novih generacijah letal prizemljenih več deset letal, poroča Ex-Yu Aviation.

Lete med Ljubljano in Lutnom bi sprva morali prekiniti zgolj do poletja, zdaj pa so odločili, da bodo popolnoma ukinili povezavo. Tedaj so napovedovali, da bodo linijo ponovno vzpostavili 2. aprila.

Poleti bi morali po prvotnih napovedih leteti trikrat tedensko, pozneje so napoved spremenili na dva leta na teden, zdaj pa je relacija ukinjena. Zadnji let je predviden 6. februarja.

Ljubljana s tem ne izgublja povezav z britansko prestolnico. Še naprej bosta na tamkajšnje letališče Heathrow letela British Airways, na Gatwick pa Easyjet. Z Londonom bosta Slovenijo povezovala po sedemkrat oziroma šestkrat na teden, še piše portal.

Wizz Air tako Slovenijo povezuje samo še s Severno Makedonijo.

Po navedbah družbe je bilo 31. decembra lani prizemljenih trinajst od več kot 180 Airbusovih letal, do 24. januarja pa se je njihovo število povečalo na 33. Zaradi prizemljitev bo do konca leta najverjetneje prenehalo obratovati 40 letal.