Wizz Air začasno ukinja povezavo med Ljubljano in Londonom

Novice Marko Rabuza 5. januarja, 2024 10.23
featured image

Nizkocenovni letalski prevoznik naj bi za slaba dva meseca ukinil povezavo med slovensko prestolnico in Londonom.

5. januarja, 2024 10.23

Zadnjič naj bi madžarski nizkocenovnik Wizz Air z brniškega letališča v London letel 6. februarja, poroča spletni portal exyuaviation, nato pa bo ustavil frekvenco dveh poletov tedensko.

Wizz Air ne opušča linije in naj bi jo ponovno vzpostavil 2. aprila. Vzrok za začasno zamrznitev je povezana z nujnim servisom Airbusovih letal, ki predstavljajo pomemben del flote pri Wizz Airu.

Na letalih, ki imajo motorje Pratt & Whitney, bodo morali opraviti nadzor nad kakovostjo. Wizz Air ima 45 takšnih letal, kar predstavlja skoraj četrtino njihove flote.

Madžari so že konec lanskega leta napovedali, da bodo morali v začetku letošnjega leta začasno prekiniti več kot trideset linij, med njimi pa bo, kot kaže, tudi povezava med londonskim Lutonom in Ljubljano.

Druga ljubljanska povezava družbe Wizz Air v Skopje bo v prvem četrtletju še naprej delovala brez sprememb.

Fraport, upravljalec brniškega letališča, za zdaj uradnega obvestila z odpovedjo letov s strani prevoznika še ni dobil. So pa prav informacijo opazili v spletnem rezervacijskem sistemu prevoznika.

“Po kratkem premoru naj bi z leti nadaljeval,” pravijo v Fraportu.

Z Brnika je sicer v London še vedno mogoče leteti z Easyjetom, ki petkrat tedensko leti Gatwick in British Airways, ki štirikrat tedensko leti na letališče Heathrow.

Brnik lani beležil rast

Prek brniškega letališča je sicer v prvih enajstih mesecih lanskega leta potovalo 1,18 milijona potnikov, kar je predstavljalo 30-odstotno rast v primerjavi z istim obdobjem leta 2022. Letos pričakujejo desetodstotno rast.