Zime še ni konec: kje boste lahko smučali ta konec tedna

Novice Marko Rabuza 24. aprila, 2024 16.37
featured image

Marprom, upravljavec smučišča na Pohorju, je sporočil, da bodo v soboto omogočili spomladansko smuko. Tekaške proge so uredili v Planici.

24. aprila, 2024 16.37

Sneženje, ki je v začetku tedna pobelilo višje predele, je poskrbelo, da smučarske sezone še ni konec. Iz Marproma, ki upravlja žičnice na areškem Pohorju, so sporočili, da bodo v soboto znova pognali žičnico.

Na Arehu je zapadlo pol metra snega, Marprom pa bo zagnal štirisedežnico Ruška. Smučišče bo odprto od 8. do 15. ure, vstopnica bo stala deset evrov, veljale pa bodo tudi vse sezonske vozovnice.

Če bodo razmere omogočale, bo smuka tudi v nedeljo, so še sporočili.

“Medtem bo na Mariborskem Pohorju v soboto ob lepem vremenu začela delovati sedežnica Radvanje; v pogonu bo od 11. do 19. ure, ko bo prevoz na voljo kolesarjem, uporabnikom poletnega sankališča PohorJet in ostalim obiskovalcem,” so še zapisali v obvestilu.

Na preostalih slovenskih smučiščih o spomladanski smuki ne razmišljajo. Na Kaninu, kjer letos zaradi dotrajanosti kabinske žičnice niso obratovali, imajo še več kot tri metre snega.

Do Tamarja tekaška proga

Zadnjo snežno pošiljko bodo izkoristili še v Planici. Po tem, ko so včeraj objavili, da bodo uredili proge, če bo zapadlo več kot deset centimetrov snega, so danes obljubo izpolnili.

“Obljuba dela dolg,” so pospremili videoobjavo na Facebooku. Tekaška proga je urejena iz Planice do Tamarja, ob tem so uredili še pešpot.