V upravo Petrola imenovana Podkrižnik in Kavšek

Novice Forbes Slovenija 14. decembra, 2023 19.22 > 14. decembra, 2023 19.26
featured image

Nadzorni svet Petrola je v upravo imenoval Metod Podkrižnik in Drago Kavšek.

14. decembra, 2023 19.22 > 14. decembra, 2023 19.26

Petrolov nadzorni svet je danes v upravo energetske družbe imenoval Metoda Podkrižnika in Draga Kavška.

Prvi bo po poročanju STA skrbel za področje prodaje podjetjem in javnemu sektorju, zemeljski plin, električno energijo in operativno poslovanje, Kavšek pa bo odgovoren za področja financ, informacij in tveganj.

Podkrižnik bo petletni mandat nastopil 1. januarja 2024. Po izobrazbi je diplomirani inženir strojništva in magister ekonomskih znanosti, so po današnji seji nadzornega sveta sporočili iz energetske družbe.

Kavšek, ki je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, bo medtem petletni mandat nastopil 1. februarja prihodnje leto.

Uprava družbe znova šestčlanska

Uprava družbe Petrol bo tako spet šestčlanska – poleg Podkrižnika in Kavška jo sestavljajo še Sašo Berger, Jože Smolič, Marko Ninčević in delavski direktor Zoran Gračner.

Potem ko se je novembra s čela družbe sporazumno poslovila Nada Drobne Popović, upravo vodi Berger. Prejšnji teden je z mesta člana uprave odstopil še Matija Bitenc, sicer glavni direktor družbe Geoplin. Kot so prejšnji teden sporočili nadzorniki, se bo Bitenc posvetil izključno vodenju tega veletrgovca s plinom iz Petrolove skupine, še piše STA.