V Cimosu naj bi ponovno odpuščali

Novice Forbes Slovenija 21. novembra, 2023 20.14
featured image

V Sloveniji naj bi bila pod vprašajem prihodnost 40 režijskih delavcev.

21. novembra, 2023 20.14

V koprskem Cimosu naj bi ponovno odpuščali, je poročala Televizija Slovenija. Potem ko je septembra lani nemška družba Mutares prevzela podjetje in napovedala začetek uspešne poslovne zgodbe, je upanje zaposlenih na boljše čase izpuhtelo. V Sloveniji in na Hrvaškem naj bi službo izgubilo 100 ljudi, povzema STA.

Od skupno 540 zaposlenih v Kopru, Senožečah in Vuzenici je tokrat v Sloveniji pod vprašajem prihodnost 40 režijskih delavcev, na Hrvaškem pa okoli 60, je poročala Televizija Slovenija.

Odločitev je vodstvo sprejelo brez pogajanj, svet delavcev so o tem obvestili le prek elektronske pošte.

Uradne izjave Cimos ne daje, neuradno pa naj bi odločitvi botroval upad prodaje oziroma povpraševanja na tujih trgih, še navaja nacionalna televizija.

Aleš Hoge iz sveta delavcev Cimosa je dejal, da je postopek po njegovi oceni nepravilen in ga bo treba ponoviti. Očitno imajo novi lastniki velike težave ali pa niso kaj dosti zainteresirani za družbo, je dodal Hoge.

Predstavniki vodstva in delavcev so minuli torek razpravljali tudi o nameri delodajalca, da odstopi od podjetniške kolektivne pogodbe, s čimer se je želelo podjetje izogniti rednemu usklajevanju plač. Po pogajanjih so dorekli, da bo podjetje predstavilo nov predlog z možnostjo zamrznitve usklajevanja za določen čas. Več naj bi bilo znanega v petek, ko se bodo znova sestali, še poroča STA.