Srečko Janša nasledil Roka Marolta, ki bo v petek postal generalni sekretar Svobode

Novice Forbes Slovenija 2. aprila, 2024 16.38
featured image

Rok Marolt je odstopil z mesta direktorja Kontrole zračnega prometa Slovenije; na njegovo mesto začasno prihaja Srečko Janša, ki naj bi bil tudi favorit za polni mandat.

2. aprila, 2024 16.38

Direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije Rok Marolt je odstopil s položaja in se z nadzornim svetom dogovoril za predčasno prenehanje mandata z iztekom v četrtek, poroča STA.

Kot so nam povedali v Gibanju Svoboda, bo v petek že prevzel mesto generalnega sekretarja stranke, s katerega se bo tedaj poslovila Vesna Vuković.

Razpis še tekel, on že dal odpoved

Kontrolo zračnega prometa Slovenije bo medtem do imenovanja novega direktorja – razpis se je iztekel ravno danes – vodil nadzornik Srečko Janša.

Janša bo družbo vodil kot začasni direktor največ eno leto, v tem času pa ne bo deloval kot član nadzornega sveta, ki ga vodi Peter Grašek.

Kot smo pisali, je sicer Janša že potrdil tudi, da se je prijavil na razpis za direktorja. Na ministrstvu za infrastrukturo, kjer je vodil direktorat za letalski in pomorski promet, pa je dal odpoved še preden se je razpis na KZPS iztekel.

Po besedah naših virov ima Janša močne politične botre, zlasti naj bi bilo njegovo imenovanje po godu finančnemu ministru in novemu podpredsedniku Svobode Klemnu Boštjančiču ter bodočemu generalnemu sekretarju Svobode Maroltu, ki je tudi Boštjančičev prijatelj. Imenovanju Janše naj ne bi nasprotovala niti infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, a ključno besedo pri imenovanju naj bi, kot navedeno, imel Boštjančičev krog.