Podjetja imajo še tri dni časa za predplačila in oceno škode po poplavah

Novice Forbes Slovenija 28. novembra, 2023 12.24
featured image

Podjetja, ki so bila prizadeta v poplavah, imajo še tri dni za oddajo vlog za predplačila in oceno škode v gospodarstvu po avgustovskih poplavah.

28. novembra, 2023 12.24

Ministrstvo za gospodarstvo je vsa prizadeta podjetja v poplavah, ki so že oddala oceno škode in bi želela izplačilo predplačil, in vsa podjetja, ki še niso oddala ocene škode v gospodarstvu za poplave v začetku avgusta, pozvalo, da to storijo do vključno tega petka do polnoči.

Rok 1. 12. 2023 je namenjen vsem prizadetim podjetjem, ki:
– še niso oddala ocene škode v prvem pozivu ocenjevanja škode (torej do 20. septembra 2023),
– so oceno škode oddala v prvem pozivu, vendar takrat niso zaprosila za predplačilo in bi želela prejeti izplačilo predplačila.

Oškodovanci lahko oddajo oceno škode v gospodarstvu, kar zajema škodo na strojih, opremi in zalogah ter škodo zaradi izpada prihodka.

Do zdaj so na ministrstvu za gospodarstvo prejeli približno 80 vlog podjetij za predplačila v skupni vrednosti nekaj več kot 2,2 milijona evrov in šest vlog oškodovancev, ki doslej še niso oddali ocene škode v gospodarstvu.

Vrednost ocene škode teh vlog znaša nekaj več kot 350.000 evrov, oškodovanci pa so prav tako upravičeni do izplačila predplačila v višini deset odstotkov ocenjene vrednosti, so sporočili z ministrstva.