Odstopil prvi mož Intereurope

Novice Forbes Slovenija 25. januarja, 2024 17.03
featured image

Predsednik uprave Intereurope Borut Flander po treh mesecih odhaja s položaja. Nadzorni svet se je z njegovo odstopno izjavo seznanil na današnji seji in jo sprejel, je poročala STA.

25. januarja, 2024 17.03

Nadzorniki Intereurope so Boruta Flandra za predsednika uprave imenovali konec lanskega avgusta, štiriletni mandat je nastopil 1. novembra. Pred tem je bil direktor Kovinoplastike Lož, sicer pa je večino svoje dotedanje poslovne kariere namenil celovitemu strateškemu prestrukturiranju in poslovno prodajnemu razvoju podjetij, v katerih je deloval.

Flander bo Intereuropo vodil do izteka dogovorjenega odpovednega roka.

Flander se je v upravi pridružil namestniku predsednika uprave Alešu Klavžarju in članici uprave, delavski direktorici Blanki Česnik Wolf. V letu 2022 je Intereuropo vodil Damijan Vajs, ki pa je februarja 2023 podal odstopno izjavo in je nato logistično družbo iz Kopra vodil še do 3. junija.

Intereuropa je od leta 2019 v večinski lasti Pošte Slovenija, ta je sredi lanskega decembra povečala lastniški delež na 94,31 odstotka. Zadnji rezultati poslovanja so znani za do konca lanskega septembra. V prvih devetih mesecih lani je skupina Intereuropa ustvarila 4,1 milijona evrov čistega dobička, kar je 17 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto prej, medtem ko so prihodki od prodaje medletno upadli za šest odstotkov na 141,1 milijona evrov, je še poročala STA.