Ministrstvo podaljšalo rok za prijavo škode po poplavah

Novice Marko Rabuza 24. novembra, 2023 10.27
featured image

Oškodovanci iz gospodarstva imajo čas do 1. decembra.

24. novembra, 2023 10.27

Kot so sporočili z ministrstva, želijo s pozivom omogočiti tistim prizadetim družbam, ki še niso oddale ocene, da to storijo. S tem želijo prispevati k čim hitrejši odpravi posledic poplav in ponovnemu zagonu dejavnosti v prizadetih podjetjih v Sloveniji.

Oceno škode na strojih in opremi, zalogah in škodo zaradi izpada prihodka lahko oškodovanci pošljejo na poenostavljenem obrazcu za oceno škode v gospodarstvu, ki vsebuje tudi vlogo za dodelitev predplačila.

Poenostavljen obrazec naj pošljejo na elektronski naslov [email protected], in sicer najkasneje do vključno petka, 1. decembra 2023.

Ministrstvo posebej poudarja, da gre izključno za oškodovance, ki doslej še niso oddali ocene škode.

Oškodovanci v gospodarstvu, ki so oceno škode že oddali do 20. septembra 2023 in niso prejeli predplačila, lahko sedaj oddajo vlogo za dodelitev predplačila. Gre za predplačilo na podlagi ocene škode, ki so jo na ministrstvo že poslali, so pojasnili.

Oškodovanci bodo na elektronski naslov, ki so ga navedli ob oddaji ocene škode, prejeli elektronsko sporočilo, ki bo omogočalo oddajo vloge za dodelitev predplačila.

Če želijo oškodovanci prejeti predplačilo v višini do 10 odstotkov ocenjene škode, ki so jo posredovali do 20. septembra 2023, si bodo morali predizpolnjeno vlogo prenesti preko povezave, ki jo bodo prejeli preko elektronske pošte, pregledati in po potrebi popraviti podatke.

Tudi to vlogo morajo poslati na elektronski naslov [email protected] najkasneje do vključno 1. decembra 2023.

Za oškodovance, ki ne bodo do roka poslali ustrezno izpolnjene in podpisane vloge na naveden elektronski naslov, se bo smatralo, da preplačila ne želijo, so opozorili na ministrstvu. Obrazci in navodila za izpolnjevanje so objavljeni na njihovi spletni strani.