Božič po božiču: Dončićev šef in novi lastniki zaposlenim delijo visoke nagrade

Novice Andreja Lončar 6. januarja, 2024 16.04
featured image

Mark Cuban in novi lastniki Dallas Mavericksov zaposlenim v klubu dajejo 35 milijonov dolarjev nagrade.

6. januarja, 2024 16.04

Novinar ESPN Tim MacMahon je v petek na družbenem omrežju Twitter objavil izsek iz elektronskega sporočila, v katerem Mark Cuban zaposlene v klubu Dallas Mavericks obvešča, da jim namerava izplačati denarno nagrado.

Odločitev prihaja po tem, ko je Cuban večji del lastniškega deleža v klubu prodal družinama Adelson in Dumont. Na čelu družine Adelson je Miriam Adelson, ki je po oceni Forbesa peta najbogatejša ženska na svetu.

Miriam Adelson
Miriam Adelson, nova šefica kluba, v katerem igra tudi Luka Dončić (Foto: PROFIMEDIA)

Cuban je bil 85-odstotni lastnik, zdaj ohranja še 27 odstotkov. Omenjeni družini pa prevzemata večinski delež, 57 odstotkov lastništva, za katero sta po oceni Associated Pressa odšteli 3,5 milijarde dolarjev (3,18 milijarde evrov). Prejšnji teden je posel odobril upravni odbor lige NBA.

Cuban, ki ima po oceni Forbesa 6,2 milijarde dolarjev premoženja (5,7 milijarde evrov po trenutnem tečaju), prav tako ostaja aktiven v klubu.

Dobro obveščeni ameriški športni novinar Marc Stein je ob prodaji poročal, da Cubanu “edinstvena struktura sporazuma omogoča, da bo še naprej deloval v enakem lastniškem slogu kot v preteklih 24 letih”.

“V zahvalo za vaše trdo delo …”

Kot je Cuban zdaj pojasnil v sporočilu zaposlenim, je nagrada skupno darilo Cubana in novih lastnikov. “V zahvalo za vaše trdo delo, s katerim ste poskrbeli, da so Mavsi postali neverjetna organizacija, bo vsak od vas prejel nagrado od mene ter družin Adelson in Dumont,” je Cuban zapisal v elektronskem sporočilu.

Napovedal je, da bodo zaposleni skupno prejeli za približno 35 milijonov dolarjev (32 milijonov evrov), pri čemer bo višina nagrade odvisna tudi od dolžine trajanja delovnega razmerja.

Cuban je ob koncu sporočila pohvalil ekipo in izrazil upanje, da nekoč klub postane najboljša franšiza med vsemi panogami.

Koliko zaposlenih ima klub, ameriški mediji ne navajajo, po dostopnih podatkih pa jih je okoli 500. Če to drži in če bi vsak dobil enako, bi vsakemu pripadlo po 70 tisoč dolarjev (64 tisoč evrov).