Ljubljanska občina oddala milijonski posel prenove Palače Cukrarna

Nepremičnine Forbes Slovenija 29. aprila, 2024 16.48 > 29. aprila, 2024 16.49
featured image

Mestna občina Ljubljana je za izvedbo gradbeno-obrtniških del za prenovo Palače Cukrarna izbrala Makro 5 gradnje, ki bo dela izvedel za 6,7 milijona evrov.

29. aprila, 2024 16.48 > 29. aprila, 2024 16.49

Mestna občina Ljubljana je za rekonstrukcijo in prizidavo na stanovanjskem delu nekdanje tovarne sladkorja po pogajanjih izmed šestih ponudnikov izbrala podjetje Makro 5 gradnje, kaže objava na portalu javnih naročil, ki jo povzema STA.

Rekonstrukcija in prizidava bo potekala po načrtih biroja Scapelab IN. Občina je v razpisu, ki ga je objavila v začetku tega meseca vrednost gradbenih, obrtnih in instalacijskih del ocenjevala na 4,5 milijona evrov.

Zamik prenove

Kot smo pisali v članku Kaj bo po prenovi v Palači Cukrarna, bi moral po prvotnih načrtih prenovljeni objekt, kjer je bil včasih stanovanjski del tovarne sladkorja, vrata odpreti že letos, a se je projekt nekoliko zamaknil.

“Do zamika prenove je prišlo zaradi končnega pregleda, usklajevanja in potrditve projekta,” so pojasnili na občinskem oddelku Službe za razvojne projekte in investicije in zagotovili, da se bo gradnja začela junija letos, končana pa bo do konca prihodnjega leta.