Luksuzno posestvo družine Gucci je naprodaj: kako je videti in koliko stane

featured image

Vili sta v eni od najbolj elitnih stanovanjskih ulic v italijanski prestolnici, deset minut vožnje od zgodovinskega središča in obdani z zelenjem.

10. marca, 2024 11.34

V Rimu se prodajata vili družine Gucci. Hiši sta bili v lasti slavne družine vrsto let, zdaj pa so se njeni dediči odločili, da ju prodajo.

Celotno posestvo obdaja skoraj 10.000 kvadratnih metrov parka, za ograjo pa se odpira drevored, ki vodi do vhoda glavne vile. Cena, po kateri se prodaja posestvo, je 15 milijonov evrov.

Med vilama je velik vrt, druga vila, ki je manjša, pa je potrebna prenove, je navedeno v oglasu.

Vili v angleškem slogu sta elegantni in imata velika, svetla okna, ki odpirajo pogled na zeleni park, še navajajo.

Od sobe za bilijard do dvigala

Glavna vila ima 1.200 kvadratnih metrov površine, okolica pa obsega kar 7.000 kvadratnih metrov. Dostop do vhoda je preko dolgega drevoreda, ob vili pa je tudi urejen večji park. Vila ima štiri etaže, v notranjosti ima ogromno leseno stopnišče, dnevno sobo s kaminom, več kopalnic in spalnic. V enem od nadstropij je velika soba za bilijard.

Glavna vila je dobro vzdrževana, med nadstropji pa se je mogoče premikati z dvigalom, še navajajo v oglasu.

Za parkiranje avtomobilov sta notranja garaža in zunanji nadstrešek.

Zgradili so jo pred 73 leti

Hiša je bila obnovljena konec devetdesetih. Zgradil jo je Aldo Gucci, ko se je iz Firenc preselil v Rim, saj se je širilo družinsko modno podjetje. Vilo je začel graditi konec štiridesetih let prejšnjega stoletja, končal pa jo je leta 1951.

Vilo je navdihnila mešanica angleškega sloga s toskanskimi poudarki, je zapisano v oglasu. Angleški pridih naj bi bil poklon ženi, ki je bila rojena v Združenem kraljestvu.

V njej je živel s svojimi otroki in njihovimi soprogami. Pozneje so se v hiši zbirali ob praznikih in drugih pomembnih družinskih dogodkih.

V parku je bazen in gospodarsko poslopje, kjer so garderobe s kopalnicami, velika garaža in lopa za orodje.

Druga vila v slabšem stanju

Druga vila ima 900 kvadratnih metrov površine v treh nadstropjih in je potrebna obnove. Park okoli hiše meri 3.000 kvadratnih metrov, vključno z rastlinjakom in dvema gospodarskima poslopjema.

Tudi drugo vilo je zgradil Aldo Gucci v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja za enega od svojih sinov.