Števec na novem bugattiju bo kazal do 550 kilometrov na uro

featured image

O novem Bugattiju Chironu krožijo številna ugibanja. Tudi o tem, koliko bo kazal njegov števec in kakšna bo dejanska največja hitrost.

15. maja, 2024 18.47

Bugatti-Rimac se bliža koncu razvoja naslednika bugatti chirona, poroča Forbes Hrvatska. Mate Rimac je že pred časom dejal, da si želi ustvariti hibrid, a nedavno dodal, da elektrika ni tako priljubljena v skupini hiperavtomobilov. Omenjeni hibrid bo imel 1.800 konjskih moči – tisoč konjskih moči bencinskega motorja in 800 konjskih moči električnega motorja.

Portal Carbuzz piše, da bi številke na števcu tega avtomobila morale kazati vse do 550 kilometrov na uro. Tako sklepajo, ker je vplivnež Marques Brownlee pred kratkim objavil ilustracijo števca prihodnjega avtomobila. Kakšna bo največja hitrost avtomobila, sicer ni znano.

Za primerjavo: prejšnji chiron ima 1.500 konjskih moči. Največja številka na njegovem števcu je 500, čeprav je njegova hitrost omejena na 420 kilometrov na uro. Brez te omejitve je profesionalni dirkač dosegel najvišjo hitrost 489 kilometrov na uro.

Števec na avtomobilu Bugatti Chiron
Dozdajšnja verzija avtomobila bugatti chiron (Foto: PROFIMEDIA)

The Supercar Blog poroča tudi, da bo novi bugatti omejen le na 250 proizvedenih avtomobilov. To je dvakrat manj kot njegov predhodnik, ki je bil proizveden v 500 primerkih. Vsa serija je potrebovala šest let, da je našla svoje kupce.

Manjša proizvodnja bo predvidoma vplivala tudi na dvig cene naslednika. Znašala naj bi pet milijonov dolarjev.