Ljubljanski štirizvezdični hotel v srbske roke

Posel Forbes Slovenija 15. maja, 2024 10.34
featured image

Agromarket po prevzemu Semenarne zdaj še v nakup Austria Trend Hotel v prestolnici.

15. maja, 2024 10.34

Družbi Peakside Capital in Generali Investments sta ljubljanski Austria Trend Hotel prodali srbski družbi Agromarket, poroča STA.

Peakside Capital in Generali Investments sta hotel prodala v imenu sklada Generali Adriatic Value Fund, ki je imel hotel v lasti prek družbe AVF Hotel. Prevzem slednje je Agromarket, ki je po navedbah Financ v lasti srbskega poslovneža Dušana Mojsilovića, ta pa je že večinski lastnik ljubljanske Semenarne, pri varuhu konkurence priglasila konec lanskega leta.

Štirizvezdični hotel, ki ga je sklad Generali Adriatic Value Fund kupil leta 2019 od avstrijske družbe CA Immo, je ob severni ljubljanski obvoznici. Po podatkih z njegovih spletnih strani ima 214 sob in 12 apartmajev, restavracijo, fitnes, center dobrega počutja, konferenčni center ter podzemno garažo.

Zanimanja vlagateljev za hotel je bilo po celoviti prenovi in podaljšanju pogodbe z upravljalcem precej, je za Property Forum dejal vodja upravljanja portfelja za regijo srednje in vzhodne Evrope pri Peakside Capital Advisors Christopher Smith.

Sklad Generali Adriatic Value Fund, ki ga upravlja Generali Investments, ima v portfelju med drugim tudi ljubljanski poslovni stavbi Tivoli Center in Stekleni dvor ter trgovski center Arkadia v Domžalah, še poroča STA.