Posodobitev razjezila uporabnike pametnih ur Fitbit: “Ura je praktično neuporabna”

Tehnologija Forbes Slovenija 30. januarja, 2024 20.45 > 30. januarja, 2024 20.55
featured image

Več kot sto kupcev pametne ure Fitbit Charge 5 trdi, da je ura po decembrski posodobitvi neuporabna.

30. januarja, 2024 20.45 > 30. januarja, 2024 20.55

Izdelovalec pametnih ur Fitbit, ki je sicer v lasti Googla, je želel z decembrsko posodobitvijo modelu ure Charge 5, ki ga je na trg poslal lanskega septembra, dodati nove funkcije ter odpraviti nekatere manjše napake programske opreme.

Namesto tega so posodobitve po pričevanjih več kot sto uporabnikov tega modela naredile več škode kot koristi. Posodobitev naj bi namreč povzročila, da se baterija ure po polnjenju izjemno hitro izprazni, piše britanski BBC.

Ura neuporabna, podjetje neodzivno

Zaradi ponesrečene posodobitve so uporabniki svojo jezo stresli na različnih forumih. Kot so dejali, je ura pred posodobitvijo delovala odlično, baterija pa je zdržala okoli sedem dni. Zdaj pa pravijo, da je ura “praktično neuporabna”, ne pomaga pa niti povrnitev ure na tovarniške nastavitve.

Ob tem so se številni pritoževali tudi nad službo za odnose s strankami, ki naj bi bila popolnoma neodzivna. Tistim, ki pa so se vendarle odzvali, pa naj ne bi znali pomagati. Zaradi slabega odnosa podjetja Fitbit in njegovega lastnika Googla nekateri uporabnike teh ur pozivajo, naj uro zamenjajo s katero od konkurenčnih ur, drugi pa zahtevajo vračilo kupnine.

Na razburjenje uporabnikov se iz podjetij Fitbit in Google za zdaj še niso odzvali.