Galaxy S24 serija: Vznemirljiv začetek mobilne revolucije z umetno inteligenco

featured image

V svetu mobilne tehnologije se odvijajo pomembne spremembe, ki jih poganja moč umetne inteligence. Galaxy S24 serija, najnovejši dosežek podjetja Samsung, predstavlja vznemirljiv začetek mobilne revolucije. S temi pametnimi telefoni se odpirajo vrata novim izkušnjam, ki temeljijo na umetni inteligenci, in spreminjajo način, kako komuniciramo in ustvarjamo.

30. januarja, 2024 13.13

Eleganca v oblikovanju

Telefoni nove Galaxy S24 serije, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24, prinašajo izjemno eleganten dizajn. Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana, kar povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave. Poleg tega je tanjše ohišje telefona Galaxy S24 Ultra omogočilo boljšo izkušnjo na poti in udobnejši oprijem. Pri Galaxy S24+ in Galaxy S24 pa preprosta zasnova One-mass izpolnjuje estetske standarde z brezhibno povezavo med zadnjim pokrovom in stranskim okvirjem naprave.

Galaxy S24 serija je na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno. Barve pri Galaxy S24+ in Galaxy S24 pa so: oniks črna, marmorno siva, kobaltno vijoličasta in jantarno rumena.

Foto: promocijska fotografija

Povezovanje z umetno inteligenco

V jedru serije se skriva Galaxy AI, sistem umetne inteligence, ki se prilagaja potrebam uporabnika. Ne gre samo za izboljšanje osnovnih funkcij telefona, temveč tudi za odpiranje novih obzorij v komunikaciji in ustvarjalnosti. Funkcija Tolmač (Interpreter) omogoča takojšnje prevajanje pogovorov na razdeljenem zaslonu, kar je še posebej koristno v mednarodnem poslovnem okolju ali med potovanji. Še ena funkcija, ki nam lahko zelo olajša delo, je Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki bistveno izboljša organizacijo in produktivnost uporabnikov. Poganja jo umetna inteligenca in avtomatsko ustvarja povzetke ter predloge za zapiske, kar omogoča hitrejše in učinkovitejše zapisovanje misli in idej. Z uporabo prednastavljenih oblik in enostavnim ustvarjanjem privlačnih naslovnic, Pomoč za zapiske zagotavlja, da so vaši zapiski pregledni in lahko dostopni s pomočjo hitrih predogledov.

Hkrati, za vse radovedne uporabnike, Galaxy S24 serija predstavlja novo inovativno funkcijo Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search). Funkcija omogoča uporabnikom, da z dolgim pritiskom na gumb Domov in preprostimi gestami na zaslonu (obkroževanje, označevanje) takoj dostopajo do informacij in konteksta, povezanega z vsebino, ki so jo obkrožili na zaslonu.

Moč fotografije z umetno inteligenco

Kamera je vedno ključna lastnost pri pametnih telefonih in Galaxy S24 serija ni izjema. Serija prinaša vrhunsko kamero, a prava mojstrica je umetna inteligenca, ki se skriva v ozadju. Ne glede na to, ali ste ljubitelj fotografiranja ali videoposnetkov, boste navdušeni nad zmogljivostmi teh pametnih telefonov.

Galaxy S24 Ultra se ponaša s sistemom Quad Tele, ki omogoča neverjetno 100-kratno digitalno povečavo. Tako ne boste več zamudili nobene podrobnosti, saj tehnologija zagotavlja izjemno jasne posnetke ne glede na razdaljo. Funkcija Nightography dviguje kakovost nočnih fotografij z izboljšano gostoto pikslov in širšimi koti Optičnega stabilizatorja slike (OIS), kar učinkovito zmanjšuje zamegljenost in izboljšuje kakovost posnetkov v slabih svetlobnih razmerah.

Inovacije v umetni inteligenci omogočajo uporabnikom Galaxy S24 serije, da z uporabo funkcije Generativno urejanje (Generative Edit)  preoblikujejo in izboljšajo svoje fotografije, ustvarjajo popolne kompozicije ter celo zapolnijo robove ukrivljenih slik. Umetna inteligenca daje možnost za nove dimenzije ustvarjalnosti in personalizacije. Sedaj lahko svoje fotografije popravite in izboljšate s preprostim dotikom.

Foto: promocijska fotografija

Vrhunske tehnične specifikacije

Poleg moči umetne inteligence prinaša Galaxy S24 serija tudi vrhunske tehnične specifikacije. Procesor Snapdragon® 8 Gen 3 pri Galaxy S24 Ultra omogoča hitro delovanje in učinkovito obdelavo podatkov. Prilagodljive frekvence osveževanja zaslona, ki se gibljejo od 1 do 120 Hz, zagotavljajo, da bo vsaka interakcija na zaslonu tekoča in brez zatikanja. Ker želimo, da je telefon funkcionalen tudi v parku na sončen dan, svetilnost zaslona doseže 2600 nitov, kar omogoča odlično vidljivost.

Zaščita in zasebnost

Zaščita pametnega telefona je ključnega pomena in zato je Galaxy S24 Ultra opremljen s Corning® Gorilla® Armor steklom, ki zagotavlja vrhunsko vzdržljivost pred poškodbami in praskami. Steklo pa ne zmanjšuje le nevarnosti poškodb, ampak tudi zmanjšuje odseve za do 75 %, kar omogoča kristalno čisto sliko brez motečih odsevov.

Dolgoletna zavezanost podjetja Samsung k zagotavljanju uporabnikom izbire in nadzora nad njihovo napravo se nadaljuje tudi v dobi umetne inteligence. Uporabniki Galaxy S24 serije imajo popoln nadzor nad tem, koliko svojih podatkov želijo deliti za izboljšanje izkušenj z umetno inteligenco. To lahko dosežejo prek Naprednih nastavitev inteligence (Advanced Intelligence), kjer imajo možnost onemogočiti spletno obdelavo podatkov za funkcije umetne inteligence, če to želijo.

Galaxy S24 serija je torej več kot le pametni telefon; je začetek mobilne revolucije z umetno inteligenco. S svojimi inovacijami, močjo umetne inteligence in premišljenim oblikovanjem postavlja nove standarde v svetu pametnih telefonov.

PREDNAROČITE ŽE DANES

Foto: promocijska fotografija

Telefoni Galaxy S24 serije so na voljo za prednaročilo v Sloveniji od  17. januarja do 30. januarja 2024. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite spletno stran Samsung.

Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.