Dars izbral izvajalce za obnovo dela štajerske avtoceste

Posel Forbes Slovenija 26. januarja, 2024 16.53
featured image

Slabe štiri kilometre avtoceste med Framom in Slovensko bistrico bosta obnavljala podjetji Pomgrad in CP Ptuj.

26. januarja, 2024 16.53

Dars je za obnovo nekaj manj kot štirih kilometrov štajerske avtoceste na odseku med Framom in Slovensko Bistrico izbral skupno ponudbo soboškega gradbinca Pomgrad in ptujske družbe CP Ptuj, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vrednost njune ponudbe je nekaj manj kot 17,9 milijona evrov brez DDV oz. skoraj 21,8 milijona evrov z davkom. Na odločitev je možna še vložitev revizije.

Pet ponudb

Dars je na razpisu, objavljenem konec avgusta lani, prejel pet ponudb. Poleg Pomgrada in CP Ptuj je ponudbo oddala še slovenska podružnica avstrijskega Strabaga, ki bi odsek prenovila za nekaj več kot 17,9 milijona evrov brez davka.

Voc Celje bi dela opravil za skoraj 19,4 milijona evrov. V skupni ponudbi bi ljubljanski Mapri proasfalt, kranjski Garnol in T-2 projekt izvedli za 19,4 milijona evrov. Novomeški CGP pa je oddal ponudbo v višini 21,3 milijona evrov, je razvidno iz objave na portalu javnih naročil.

Septembra malenkost višja brezposelnost kot mesec prej
V letih 2025-2026 bo sledila še večja obnova štajerske avtoceste na odseku Slovenske konjice-Dramlje (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Za prenove 95 milijonov evrov

Prenova dela omenjenega odseka štajerske avtoceste je največji letošnji načrtovani poseg na tem delu avtocestnega omrežja. Za precej večji projekt temeljite rekonstrukcije odseka Slovenske Konjice-Dramlje z več viadukti in predori, načrtujejo na Darsu nov razpis v tem letu z začetkom pripravljalnih del.

Projekt bi se moral začeti že lani, a se je zapletlo z javnim naročilom. Večino del naj bi sedaj izvedli v obdobju 2025-2026. V razveljavljenem razpisu je bila najbolj ugodna ponudba nekaj manj kot 70 milijonov evrov brez davka.

Dars namerava za obnove na avtocestnem omrežju letos nameniti 95 milijonov evrov, še poroča STA.