Amazon bo prodajal tudi avtomobile, najprej na voljo južnokorejska znamka

Posel Marko Rabuza 17. novembra, 2023 12.49
featured image

Od prihodnjega leta naprej bo mogoče na Amazonu kupiti tudi avtomobile.

17. novembra, 2023 12.49

Amazon bo kupcem v ZDA od prihodnjega leta omogočil spletno naročanje vozil Hyundai, sta v četrtek sporočili obe podjetji. Kot poroča Forbes, Amazon s tem vstopa v avtomobilsko industrijo in ponuja možnost neposrednega stika s potrošniki, ki večini tradicionalnih proizvajalcev avtomobilov večinoma ni na voljo.

Amazonove stranke bodo lahko kupile vozilo Hyundai prek spleta z možnostjo prevzema vozila pri lokalnem prodajalcu ali z dostavo na dom.

Kupci bodo lahko poiskali razpoložljiva vozila Hyundai v svoji okolici po modelu, barvi in drugih lastnostih, nato pa bodo postopek zaključili prek Amazona z izbranimi možnostmi plačila in financiranja.

Vse resnejši koraki na avtomobilski trg

Končni prodajalec vozil bo še vedno trgovec, Amazonova platforma pa bo posrednik. Za zdaj ni znano, ali se Amazon za sodelovanje dogovarja tudi s katerimi drugimi avtomobilskimi znamkami.

Zadnji koraki Amazona kažejo, da vse resneje vstopa na področje avtomobilov, saj od leta 2016 omogoča virtualne prodajne salone za določene blagovne znamke in orodja za primerjavo cen.

Prek spletne strani lahko kupite tudi določene avtomobilske dele in dodatke.

Kot del partnerstva bodo vozila Hyundai od leta 2025 naprej vključevala Amazonovo tehnologijo Alexa, ki bo voznikom omogočala, da “vprašajo Alexo” za prometne posodobitve ali vremensko napoved.