Ta vikend poleg areškega Pohorja smuka še na enem slovenskem smučišču

Novice Forbes Slovenija 26. aprila, 2024 10.42 > 26. aprila, 2024 10.43
featured image

Po tem, ko so spomladansko smuko za ta konec tedna napovedali na Mariborskem Pohorju, so se jim zadnji hip pridružili še na Voglu.

26. aprila, 2024 10.42 > 26. aprila, 2024 10.43

Če so na Voglu ob klicu v sredo še zmajevali z glavo in dejali, da je letošnja smučarska sezona pri njih končana, se je danes zgodil preobrat. Kot je za Forbes Slovenija dejala direktorica skupnih služb na Voglu Aleksandra Fiorelli, bodo jutri pognali žičnice in odprli štirisedežnici Brunarica in Orlove glave.

Smučišče bo odprto od 8. do 13. ure, vozovnica pa bo stala 29,5 evra.

Za zdaj so se odločili, da bo smučišče odprto vsaj v soboto, nato pa se bodo na podlagi vremenskih pogojev odločili še za naprej.

V sredo so po snežni pošiljki spomladansko smuko napovedali že na areškem Pohorju. Upravljalec žičnic Marprom bo zagnal štirisedežnico Ruška. Smučišče bo odprto od 8. do 15. ure, vstopnica bo stala deset evrov, veljale pa bodo tudi vse sezonske vozovnice.

Če bodo razmere omogočale, bo smuka tudi v nedeljo, so še sporočili.

“Medtem bo na Mariborskem Pohorju v soboto ob lepem vremenu začela delovati sedežnica Radvanje; v pogonu bo od 11. do 19. ure, ko bo prevoz na voljo kolesarjem, uporabnikom poletnega sankališča PohorJet in ostalim obiskovalcem,” so še zapisali v obvestilu.

Na Rogli, Krvavcu, Golteh, Cerknem in Kopah se za ponoven zagon žičnic niso odločili.

Do Tamarja tekaška proga

Zadnjo snežno pošiljko so izkoristili še v Planici. Po tem, ko so včeraj objavili, da bodo uredili proge, če bo zapadlo več kot deset centimetrov snega, so danes obljubo izpolnili.

“Obljuba dela dolg,” so pospremili videoobjavo na Facebooku. Tekaška proga je urejena iz Planice do Tamarja, ob tem so uredili še pešpot. Uporaba je brezplačna.