Vzajemna ima novo upravo, kdo jo bo vodil

Novice Forbes Slovenija 29. februarja, 2024 16.18
featured image

S 1. marcem mandat nastopi nova tričlanska uprava zavarovalnice Vzajemna, ki jo bo vodil Matija Šenk.

29. februarja, 2024 16.18

Nadzorni svet zdravstvene zavarovalnice Vzajemna je na mesto novega predsednika uprave imenoval Matijo Šenka. Mandat nastopi v petek, 1. marca. Na tem mestu bo nadomestil dosedanjega predsednika Aleša Mikelna, ki je upravo vodil zadnjih 10 let.

Poleg Šenka bo članica uprave ostala Petra Mezgec, ki se je upravi pridružila leta 2022. Po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije se jima bo pridružila še nova članica Alja Markovič Čas, ki je bila prav tako imenovana na včerajšnji seji.

S 1. marcem 2024 se mandat zaključi članu uprave Nevenu Cvitanoviću.

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna
Upravo Vzajemne je zadnjih 10 let vodil Aleš Mikeln (Foto: Tina Kosec/BOBO)

Cilji predsednika

Uprava v novi sestavi namerava ohraniti vizijo Vzajemne kot varuha zdravja, ki skrbi za zdravje vseh generacij, so zapisali v sporočilu za javnost.

“Z veseljem sprejemam izziv vodenja Vzajemne. Iskreno verjamem, da bomo na trdnih in zdravih temeljih lahko v naslednjem obdobju nadaljevali z dobrim delom. Zavarovalnica tudi po spremembi obsega poslovanja, ki se je z januarjem zaradi prenehanja izvajanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zmanjšalo, ohranja stabilnost in visoko kapitalsko ustreznost,” je pred nastopom svojega mandata dejal novi predsednik uprave.

“Moj cilj je, da Vzajemna ostane prva izbira na trgu med ponudnicami dodatnih zdravstvenih zavarovanj. Verjamem, da bomo to lahko dosegli, saj konkurenčnost svojih zavarovalnih produktov dopolnjujemo z odličnimi asistenčnimi storitvami, kar našim zavarovancem zagotavlja izvrstno izkušnjo in občutek varnosti,” je še dejal Šenk.