V Nemčiji pozivi k obsežnim naložbam v zeleno preobrazbo industrije

Novice Forbes Slovenija 14. januarja, 2024 10.57 > 14. januarja, 2024 10.58
featured image

Nova vodja enega največjih nemških sindikatov IG Metall Christiane Benner oblasti poziva k obsežnim naložbam v zeleno preobrazbo industrije. Prepričana je, da bi veljalo do leta 2030 za ta namen vzpostaviti poseben sklad za industrijo, težak med 500 in 600 milijard evrov.

14. januarja, 2024 10.57 > 14. januarja, 2024 10.58

Kot je za nemško medijsko skupino Funke Mediengruppe podčrtala vodja enega največjih nemških sindikatov IG Metall Christiane Benner, so ta sredstva nujna, če želi država zadostno okrepiti proizvodnjo energije iz obnovljivih virov in razviti uspešno infrastrukturo za proizvodnjo vodika. Podlago za sklad naj bi bilo treba zagotoviti tudi v ustavi, piše STA.

“Industrija je v najbolj kritični fazi od ustanovitve Zvezne republike Nemčije,” je dejala sindikalistka. Četudi ima največje gospodarstvo v območju evra še vedno eno najnižjih stopenj brezposelnosti med industrializiranimi državami, po njenih besedah zdaj nujno potrebuje velike korake, posledično pa pogumne odločitve, da ostane na pravi poti.

Tovrstne investicije so po besedah Benner v nacionalnem interesu, da naj se zavzamejo zanje, je pozvala vse demokratične stranke.