Taksi, ki vozi tudi po slovenskih mestih, se je preimenoval

Novice Forbes Slovenija 28. maja, 2024 16.29
featured image

Taksi Cammeo se je preimenoval v Wizi. Hrvatje ob imenu spreminjajo tudi grafično podobo in ponudbo, ki naj bi vključevala tehnološke rešitve na osnovi umetne inteligence.

28. maja, 2024 16.29

V hrvaškem taksi prevozniku Cammeo so se odločili za spremembo imena in grafične podobe. To bo družbi po navedbah njenega generalnega direktorja Vladimirja Minovskega pomagalo pri širitvi na nove trge.

“Vendar Wizi ni samo sprememba logotipa, saj bomo s pomočjo umetne inteligence in drugih naprednih tehnologij izkušnjo vožnje dvignili na novo raven,” je zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

Avtorica nove podobe družbe je po navedbah STA reška agencija Zambelli Brand Design.

Wizi po navedbah družbe ponuja integrirano programsko opremo za vse udeležence v prevozu – voznike, potnike, klicni center ter lastnike in upravljavce taksi podjetij.

Telefonska številka in aplikacija ostajata enaki.

Cammeo je na slovenski trg vstopil septembra 2017. Po preoblikovanju v Wizi so storitve podjetja po podatkih z njegovih spletnih strani na voljo v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novi Gorici. Prisoten je tudi v Severni Makedoniji in na domačem Hrvaškem.

V sporočilu za javnost so navedli še, da so svojo misijo začeli pred 18 leti. Vsako leto naj bi prepeljali več kot 7 in pol milijona potnikov.